Παραδοσιακοί Εργολάβοι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 

  • 260 γρ. αμύγδαλα λευκά ωμά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μούλτι, αλέθουμε τα αμύγδαλα μαζί με την ζάχαρη και το αλεύρι.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, ανακατεύουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.

Αμέσως μετά, με μια μαρίζ, ανακατεύουμε την μισή ποσότητα της μαρέγκας με τα στερεά υλικά μας.

Έπειτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμαράκι το μείγμα μας.

Κάνουνε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα πατάμε ελαφρώς να απλώσουν.
Τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και στους μισούς εργολάβους, προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε ένα αμύγδαλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 17-18 λεπτά.

Αφού κρυώσουν, βάζουμε λίγη μαρμελάδα στους μισούς εργολάβους και τους ταιριάζουμε με τους υπόλοιπους.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση