Πασχαλινά Κουλουράκια με Άρωμα Τσουρέκι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 33

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 250 γρ.  ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο
  • 1 βανιλίνη
  • 50 ml κονιάκ
  • 130 ml γάλα πλήρες
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ κακουλέ
  • 1/2 κ.γ μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ μαστίχα
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
 
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τον κρόκο.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά μας και ξεκινάμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και το κονιάκ.
Σε ένα λεπτό το ζυμαράκι μας θα είναι έτοιμο.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα και μέγεθος που επιθυμούμε και τα αλείφουμε ελαφρά με ένα αυγό που πριν έχουμε ανακατέψει καλά.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 33

No votes so far! Be the first to rate this post.

7 Responses to Πασχαλινά Κουλουράκια με Άρωμα Τσουρέκι

  1. ΕΛΠΙΔΑ 5 Απριλίου, 2023 at 2:10 μμ #

    Φανταστική μου φάνηκε η συνταγή, απλά θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να αφαιρέσω ή να αντικαταστήσω το κονιάκ

    Ευχαριστώ,

  2. ΦΡΌΣΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΎΛΟΥ 11 Απριλίου, 2023 at 2:55 μμ #

    Εύκολη συνταγή με υπέροχη ζύμη. Καταπληκτικό αποτέλεσμα. Γίνονται ανάρπαστα.
    Ευχαριστούμε που μοιράζεστε τις συνταγές σας. Χαρούμενο Πάσχα🌹

  3. ΙΩΑΝΝΑ 12 Απριλίου, 2023 at 7:44 πμ #

    Τα εψησα και ειναι πολύ νόστιμα και ευκολα. Αντί για κονιακ εβαλα λικερ μαστιχα

  4. Δέσποινα 15 Απριλίου, 2023 at 4:59 πμ #

    Απλά τέλεια!!! Ευχαριστούμε πολύ

  5. Evi 25 Απριλίου, 2024 at 4:02 μμ #

    Μόλις τα έφτιαξα! Τι μυρωδιά είναι αυτή? Μοσχοβόλησε το σπίτι!!!Πανευκολη και γρήγορη συνταγή

  6. σοφια 30 Απριλίου, 2024 at 7:37 πμ #

    Υπέροχα!καταπληκτική ζύμη!!!

  7. Ευδοξία 4 Μαΐου, 2024 at 1:56 μμ #

    Τα έφτιαξα πρώτη φορά εφέτος .Φτιάχνω κουλουράκια το Πάσχα εδώ και 20 χρόνια Τόσο αφράτα και ελαφριά στη γεύση κουλούρια δεν έχω ξαναφτιάξει και ξαναφάει!Σου δίνουν την εντύπωση πως και να τα παρατήσει παλι αφράτα θα είναι!Συγχαρητήρια για τη συνταγή!

Αφήστε μια απάντηση