Πικάντικη Τάρτα με Τυριά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την τάρτα

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 165 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 70 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Υλικά για την γέμιση
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 3 μεσαία αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανιάκι Καστοριάς
  • Βαρελίσιο τυρί Κεφαλλονιάς
Εκτέλεση για την τάρτα
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε όλα μας τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Απλώνουμε το ζυμαράκι μας στην ταρτιέρα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Εκτέλεση για την γέμιση 
Σε μια κανάτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στήσιμο τάρτας
Αφαιρούμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και στρώνουμε όλη την βάση με κανιάκι Καστοριάς. Από πάνω στρώνουμε το βαρελίσιο Κεφαλλονιάς.
Στη συνέχεια, περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος.
Τέλος, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση