Strufoli (Ιταλικοί λουκουμάδες)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεσαία αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. βούτυρο αγελαδος Lurpak
  • 50 ml λικέρ μαστίχα
  • Ξύσμα λεμόνι- πορτοκάλι

Υλικά για το σιρόπι

  • 250 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ζάχαρη

Σπορέλαιο για το τηγάνι
Κανέλα για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με τον γάντζο, βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αφαιρούμε το ζυμάρι μας από τον κάδο και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.

 

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μέλι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
Τηγάνισμα
Αφού περάσουν τουλάχιστον 15 λεπτά από την ώρα που βάλαμε το ζυμάρι στο ψυγείο, το βάζουμε στον πάγκο μας, που πριν έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και το ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Κόβουμε κυβάκια από το ζυμάρι μας στο μέγεθος που επιθυμούμε (εγώ έκοψα περίπου 2 εκατοστά).

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, έχουμε βάλει σπορέλαιο να κάψει και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα μια χούφτα από τα λουκουμαδάκια μας.
Τα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν.
Αμέσως μόλις ροδίσουν, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.

Τέλος, 1 λεπτό μετά, τα ρίχνουμε μέσα στο χλιαρό σιρόπι μας και τα αφήνουμε μισό λεπτό.

Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση