Υλικά
- 30 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 220 ml γάλα πλήρες
- Βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αβγό, το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Έπειτα προσθέτουμε το μπείκιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Ανάλογα με το πώς θέλουμε τον χυλό μας – πιο πηχτό (παχιά pan cakes) πιο αραιό (λεπτά pan cakes)- προσθέτουμε πολύ λίγο γάλα ακόμα 20-30 ml.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και κατόπιν λιώνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο χυλό στη μέση του τηγανιού με τη βοήθεια μιας κουτάλας και όταν το pancake αρχίσει να κάνει φουσκάλες, το γυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη μεριά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όσα pan cakes χρειαζόμαστε και σε περίπτωση που μας περισσέψει χυλός τον αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
**Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουμε τον χυλό για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορες τα εχω φτιάξει!!ΕΝΑΣ εισαι✌🏻✌🏻✌🏻
Καθιερωμένη συνταγή πια για το κυριακάτικο πρωινό μας!! 👌🏻👌🏻❤️
super thanks Dimitris
Πολύ εύκολη συνταγή
ΑΧΑΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ !! 🎉🖤🎉🖤
Εύκολη γρήγορη και νόστιμη.. ευχαριστούμε πολύ!!
Τις φτιάχνω χρόνια από τότε που είχες πρωτοδωσει τη συνταγή στην τηλεόραση😉! Είναι καταπληκτικές!
Χαιρομαι πολύ!
Πιο αφρατες δεν υπάρχουν!!!
Πεντανόστιμες!!! Αφρατες, μαλακές, σκέτη ΑΠΌΛΑΥΣΗ..με μέλι, μπανάνα και τριμμένα καρύδια θα απολαύσαμε!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌΣ ΓΙΑ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ!!!Ο ΜΙΚΡΌΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΤΡΈΨΕΤΕ ❤️❤️❤️💯💯💯💯💯💯🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞
Καταπληκτική συνταγή!Τη φτιάχνω συνέχεια!!
Φανταστικά τα pancakes! Ωραία υφή και γεύση! Και πολύ γρήγορα. Τα έφτιαξα για κυριακάτικο πρωινό και τα ευχαριστηθήκαμε πολύ!
Συγχαρητήρια πολλά!!!