Ταχινόπιτα Κέικ με Σοκολάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 20 ml κονιάκ
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ κανέλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 100 γρ. σταγόνες κλασικής κουβερτούρας ΙΟΝ
  • Λίγο λάδι και λίγο αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το ταχίνι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το ξύσμα και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που πριν έχουμε περάσει με λάδι και αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

5 Responses to Ταχινόπιτα Κέικ με Σοκολάτα

  1. Μαρία Μ. 5 Μαρτίου, 2024 at 9:18 μμ #

    Καταπληκτικό!Αφράτο,πολύ νόστιμο,με πολύ ωραία αρώματα .

  2. Μπολου Λέλα. 7 Μαρτίου, 2024 at 7:24 πμ #

    Καλημέρα υπέροχες και πολύ πρακτικές οι συνταγές του κ. Μκρυνιωτη.

  3. Σουγιουλτζη 19 Μαρτίου, 2024 at 6:01 πμ #

    Φαίνεται τέλειο θα το δοκιμάσω λέω να αντικαταστησω τη ζάχαρη με γλυκαντικό και με αλεύρι ολικής ή ντινκελ αφού δεν χρησιμοποιώ τα λευκά άλευρα
    Ευχαριστώ

  4. Chris c 25 Μαρτίου, 2024 at 4:00 μμ #

    Σε ευχαριστούμε για ολα

  5. ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ 28 Μαρτίου, 2024 at 7:59 πμ #

    Τι μέγεθος ταψί χρησιμοποιάτε?

Αφήστε μια απάντηση