Υλικά
- 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 80 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 225 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
- 30 ml κονιάκ
Για το γαρνίρισμα
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σφίξει και να γίνει κρέμα.
Αφού κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα σοκολάτας.
Σε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
Ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε παντού ομοιόμορφα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς.
Για το γαρνίρισμα
Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Αφού κρυώσει το γλυκό μας, απλώνουμε από επάνω την σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα.
Καλησπέρα, το δοκίμασα.. Συγκλόνισε τους πάντες στην οικογένεια μου, Σας ευχαριστώ!!!
Καλησπέρα. Δεν έχω σταματήσει να το φτιάχνω όπου μας καλούν (μου το ζητάνε συνέχεια). Απλά καταπληκτικό! Ευχαριστούμε σεφ για άλλη μια φορά.
Πάντα στα γενέθλια φτιάχνω αυτή την τούρτα. Δεν πιστεύουν ότι την έφτιαξα εγώ!!! Σοκ
Τη φτιάχνω χρόνια σε επίσημες γιορτές και Χριστούγεννα. Μου έχουν ζητήσει πολλοί τη συνταγή. Είναι πεντανόστιμη και εύκολη . Δοκιμάστε την. Θα εκπλαγειτε.!🥰
Καταπληκτικό γλυκό Σε ευχαριστούμε Μακρυνιώτη
Είσαι μοναδικός.
Μαργαρίτα από Σαντορινη
Μαμαδίστικο, γευστικό, ελαφρύ και φίνο!! Ευχαριστούμε!
Γεια σας,
Την έκανα για την γιορτή του άντρα μου, μόνο που διπλασίασα την δόση. Ηταν απλή και υπέροχη. Την ξαναέκανα πάλι μόνο που αυτή τη φορά την τοποθέτησα σε ατομικά μπολάκια για τα παιδιά μου. Τρώγαν τα μπολ δύο δύο. Συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε πολύ για τις εύκολες και νόστιμες συνταγές σου