Τούρτα Κατσαρόλας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.1 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 225 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
  • 30 ml κονιάκ
Για το γαρνίρισμα 
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός,  μέχρι να σφίξει και να γίνει κρέμα.
Αφού κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα σοκολάτας.
Σε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
Ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε παντού ομοιόμορφα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς.
Για το γαρνίρισμα
Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Αφού κρυώσει το γλυκό μας, απλώνουμε από επάνω την σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.1 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Τούρτα Κατσαρόλας

  1. Δήμητρα Παπαδημητρίου 10 Οκτωβρίου, 2023 at 6:29 μμ #

    Καλησπέρα, το δοκίμασα.. Συγκλόνισε τους πάντες στην οικογένεια μου, Σας ευχαριστώ!!!

  2. Florita 14 Μαρτίου, 2024 at 1:31 μμ #

    Καλησπέρα. Δεν έχω σταματήσει να το φτιάχνω όπου μας καλούν (μου το ζητάνε συνέχεια). Απλά καταπληκτικό! Ευχαριστούμε σεφ για άλλη μια φορά.

Αφήστε μια απάντηση