Τρουφάκια Cheesecake

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 180 γρ. μπισκότο τριμμένο της αρεσκείας μας
  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και το μπισκότο, που έχουμε τρίψει καλά.

Αφού το μείγμα μας έχει γίνει σαν ζυμαράκι, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα στο χέρι μας και την ανοίγουμε τόσο, όσο να καλύψει την παλάμη μας.
Τοποθετούμε ένα κεράσι στο κέντρο από το ζυμαράκι μας και με προσεκτικές κινήσεις το καλύπτουμε με το ζυμαράκι που περισσεύει.

Τοποθετούμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σοκολάτα μας.

Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τα 200 γρ. της λευκής κουβερτούρας.

Στη συνέχεια, κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 50 γρ. της λευκής κουβερτούρας μας.
Μόλις έχουν λιώσει τα 200 γρ. στο μπεν μαρί, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. που πριν έχουμε ψιλοκόψει.

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς.

Αμέσως μετά, βγάζουμε τα τρουφάκια μας από το ψυγείο και με την βοήθεια 2 πιρουνιών, βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στην λευκή κουβερτούρα και τα ακουμπάμε σε πιάτο που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
 
Τέλος, τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση