Τσουρέκι Χωρίς Ζύμωμα και Χωρίς Μίξερ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 αυγό
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 4 γρ.  ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ  μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ  κακουλέ
  • 1/4 κ.γ μαστίχα (τριμμένη)
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού
 
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα μαζί με το αυγό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, αδειάζουμε όλα τα στερεά υλικά μας και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά στα στερεά μας στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με το χέρι μας.
Όταν γίνει ένα πολύ ελαστικό ζυμαράκι, προσθέτουμε σε 2-3 δόσεις το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει.
Αφού το ζυμαρακι μας πάρει και το βούτυρο, το τοποθετούμε σε ένα μπολ που έχουμε βουτυρωσει και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
Τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 3 ώρες.
Αφού το ζυμάρι μας υπερδιπλασιαστεί, το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη και πλέκουμε όπως στο βίντεο.
Το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί και καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Το αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για τουλάχιστον μισή ώρα και αμέσως μετά το αλείφουμε με ένα αυγό, που πριν έχουμε χτυπήσει καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.
Αν θέλετε, μπορείτε την ώρα που ψήνετε τα τσουρέκια, να τοποθετήσετε στον φούρνο ένα μικρό ταψάκι με λίγο νερό, θα τα κάνει ακόμα πιο αφράτα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

6 Responses to Τσουρέκι Χωρίς Ζύμωμα και Χωρίς Μίξερ

  1. Νιαφα Μαρία 8 Απριλίου, 2023 at 7:36 πμ #

    Θα το κάνω έχω ενθουσιαστεί με την ευκολία της συνταγής .Λέω να αφήσω τη ζύμη ένα βράδυ να δουλέψει η μαγιά όπως πρότεινε ο κ. Μακρυμιωτης .ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣ

  2. ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ 8 Απριλίου, 2023 at 1:36 μμ #

    Πολύ ωραίο φαίνεται,θα είναι και νόστιμο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

  3. Maria Feidaki 11 Απριλίου, 2023 at 12:01 μμ #

    Καλησπέρα… Μόλις το έβαλα στο φούρνο, υπέροχο!!!! Πρώτη φορά που φτιάχνω, πανεύκολο, ακολούθησα την συνταγή ακριβώς μόνο που το άφησα ένα βράδυ.. Ευχαριστώ κ. Μακρυνιωτη για τις υπέροχες συνταγές σας, όπως και το τσουρέκι… Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους μας..

  4. ΑΝΝΑ 12 Απριλίου, 2023 at 5:51 πμ #

    Εύκολο και γρήγορο ευχαριστούμε!!! Καλό Πάσχα!!

  5. ΦΡΌΣΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΎΛΟΥ 27 Απριλίου, 2023 at 8:05 πμ #

    Θέλω να σας ρωτήσω το εξής:Το τσουρέκι χωρίς ζύμωμα το ψήνετε σε αντιστάσεις, ενώ το αφράτο σε αέρα. Έχει σημασία για το τελικό αποτέλεσμα;;

    Ευχαριστούμε για τις ακριβείς συνταγές σας

  6. κατερινα 20 Φεβρουαρίου, 2024 at 5:57 μμ #

    τελεια συνταγη σε ευχαριστουμε/

Αφήστε μια απάντηση