Topfenstrudel: Το περίφημο γλυκό στρούντελ με φρούτα από την Αυστρία

Topfenstrudel: Το περίφημο γλυκό στρούντελ με φρούτα από την Αυστρία

Η αυστριακή κουζίνα υπερηφανεύεται για τα παλιά παραδοσιακά επιδόρπια ζαχαροπλαστικής και τα ντελικάτα στρούντελ είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής ποικιλία.

Παρόλο που δεν είναι τόσο διάσημο όσο η έκδοση με το μήλο, το topfenstrudel θεωρείται ένα από τα αγαπημένα της Αυστρίας.

Φτιαγμένο με μαλακό, ήπια ζαχαρούχο τυρί κουάρκ που διπλώνεται με την ελαστική και σχεδόν διαφανή ζύμη ή τη σφολιάτα, το στρούντελ ψήνεται μέχρι να σχηματιστεί μια τραγανή χρυσή κρούστα από πάνω.

Σταφίδες, βερίκοκα και ροδάκινα προστίθενται περιστασιακά στο μείγμα τυριού κουάρκ, το οποίο είναι απαλά καρυκευμένο με βανίλια ή λεμόνι.

Παρόλο που συνήθως συνδέονται με την Αυστρία, το topfenstrudel και όλες οι άλλες ποικιλίες στρούντελ τρώγονται σε όλη την πρώην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.

Η προέλευσή τους πιστεύεται ότι είναι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας η γαστρονομική επιρροή εξαπλώθηκε στα Βαλκάνια, και στην Ουγγαρία, πριν φτάσουν τελικά στη Βιέννη.

Το topfenstrudel θα το βρείτε παντού στην Αυστρία, το οποίο σερβίρεται τόσο σε παραδοσιακά όσο και σε μοντέρνα εστιατόρια, καθώς και σε κλασικά αυστριακά ζαχαροπλαστεία.

Συνήθως, μια φέτα ζεστό topfenstrudel συνδυάζεται με μια γλυκιά σάλτσα βανίλιας ή φρέσκα φρούτα στο πλάι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση