Torta Paradiso: Το παραδεισένιο αλλά απλούστατο κέικ από την Παβία με τα 3 υλικά

Torta Paradiso: Το παραδεισένιο αλλά απλούστατο κέικ από την Παβία με τα 3 υλικά

Ένα κλασικό επιδόρπιο στην ιταλική ζαχαροπλαστική και σύμβολο της πόλης της Παβίας είναι το torta Paradiso, που σημαίνει κέικ ή τούρτα του παραδείσου.

Πρόκειται για μια απλή παραλλαγή του sponge cake που φτιάχνεται κυρίως με τα τρία βασικά συστατικά του κέικ: Ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο.

Δημιουργήθηκε από τον Enrico Vigoni στις αρχές του 1800 και προσφέρεται τέλεια ως επιδόρπιο είτε μόνο του είτε σε διάφορες νόστιμες γεμίσεις όπως κρέμες ή αλείμματα.

Η αδιαμφισβήτητη απαλότητα, το άρωμα και η γλυκύτητα το καθιστούν μια δημοφιλή επιλογή για μια απόλαυση ως πρωινό, συνοδευόμενο από εσπρέσο, γάλα ή τσάι.

Ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες για μια υπέροχη τούρτα παραδείσου; Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην ίδια θερμοκρασία και προσθέτουμε εναλλάξ ξηρά και υγρά υλικά στο μείγμα, για μια ζύμη που θα ψηθεί στην τελειότητα και ένα κέικ που δεν είναι πολύ αέρινο ή συμπαγές.

Ιδανικό να το απολαμβάνετε μόνο του για ένα «παραδεισένιο» πρωινό, πασπαλισμένο γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι και ένα θεϊκό επιδόρπιο όταν σερβίρεται με μια στρώση κρέμας και καλύπτεται με σαντιγί.

To απλούστατο και ντελικάτο κέικ είναι πολύ δημοφιλές στα παιδιά και είναι κατάλληλο για απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, από το πρωινό μέχρι το βράδυ.

Πήρε το όνομά του όταν μια αρχόντισσα που το δοκίμασε, αναφώνησε: «Αυτό το κέικ είναι παράδεισος!». Έτσι, ενέπνευσε το όνομα της ομώνυμης τούρτας.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

3 Responses to Torta Paradiso: Το παραδεισένιο αλλά απλούστατο κέικ από την Παβία με τα 3 υλικά

  1. Σταματία Μυλουνη 6 Νοεμβρίου, 2023 at 5:27 πμ #

    Καλημέρα σας, τις ποσότητες στα υλικά που θα βάλουμε μπορείτε να μου τις στείλετε, σας ευχαριστώ.

  2. ΙΝΤΖΙΚΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 6 Νοεμβρίου, 2023 at 6:05 πμ #

    Πολύ ωραίο

  3. Ευγενια 6 Νοεμβρίου, 2023 at 7:41 πμ #

    Εξαιρετικά ευκολες και υπεροχες συνταγες και για αρχαριους.Συγχαρητηρια.

Αφήστε μια απάντηση