Σύνδεση

Μυστικά για πεντανόστιμες και τραγανές βάφλες

Μυστικά για πεντανόστιμες και τραγανές βάφλες

Η βάφλα (waffle) αποτελεί ένα ελαφρύ γλύκισμα από γάλα, αλεύρι, ζάχαρη και αυγά ψημένο σε ειδική τοστιέρα που του δίνει χαρακτηριστική κυψελωτή μορφή.

Υπάρχουν πολλοί τύποι βάφλας.

Από τις πιο γνωστές είναι η Βέλγικη βάφλα και οι βάφλες Stroopwaffle. Οι βάφλες είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως στην Αμερική όπου τις τρώνε για πρωινό με βούτυρο και σιρόπι maple.

Ωστόσο στην Ελλάδα τις απολαμβάνουμε τραγανές και με διάφορά toppings. Αν θέλετε να φτιάξετε πεντανόστιμες και τραγανές βάφλες, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Παρασκευή:

Για να κάνετε τις βάφλες σας πιο τραγανές, αντικαταστήστε ένα μέρος του γάλακτος με μπύρα ή νερό. Πράγματι, το γάλα θα δώσει στη ζύμη σας αυτή τη λεία και κρεμώδες υφή. Με τη μείωση της ποσότητας του γάλακτος, θα κάνετε τις βάφλες σας να είναι κρεμώδες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά.

Ψήσιμο:

Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί πριν ψήσετε τις βάφλες. Καλό θα ήταν να προθερμάνετε την βαλφιέρα πριν βάλετε τη ζύμη ώστε να ψηθεί στη σωστή θερμοκρασία.

Για να ψηθεί σωστά η βάφλα σας, αφήστε την για περίπου 3 λεπτά. Όταν δεν δείτε άλλο ατμό να βγαίνει από τη βαφλιέρα, σημαίνει πως είναι έτοιμη!

Για να μην κολλήσει η ζύμη, μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε ή λαδώνετε ελάχιστα τις πλάκες της βαφλιέρας (ακόμα είναι αντικολλητικές) πριν τη ρίξετε τη ζύμη!

Για να βγάλετε τη βάφλα χωρίς να τη σπάσετε και να τη διατηρήσετε ωραία, χρησιμοποιήστε μια πιρούνα, όπως για παράδειγμα αυτές για το μπάρμπεκιου.

Extra tip: Για να δώσετε ακόμη πιο πολύ γεύση στη ζύμη σας, μη διστάσετε να την αρωματίσετε με βανίλια, λεμόνι, άνθη πορτοκαλιού ή κανέλα. Εσείς επιλέγετε το πόσο έντονο θέλετε να είναι το άρωμά της. Μια σταγόνα ρούμι στο μείγμα μπορεί επίσης να απογειώσει τις βάφλες σας… Σκέτη απόλαυση!

Γαρνίρισμα:

Τέλος μπορείτε να γαρνίρετε τις βάφλες σας με σοκολάτα, ζάχαρη άχνη, πετιμέζι ή μέλι. Για ατελείωτη απόλαυση προσθέστε κόκκινα φρούτα και μπάλες παγωτού!

Συντήρηση:

Αν δεν θέλετε να τις απολαύσετε κατευθείαν, αφήστε τες να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και στη συνέχεια βάλετε τες σε ένα αεροστεγές τάπερ. Μπορείτε επίσης να τις διατηρήσετε ζεστές μέσα ένα πλαστικό κουτί για να παραμείνουν μαλακές.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση