Φράουλα: Το καλοκαιρινό φρούτο με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Φράουλα: Το καλοκαιρινό φρούτο με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα φρούτα χάρη στην γλυκιά τους γεύση και το κατακόκκινο χρώμα τους.

Το διάσημο αυτό φρούτο πρωταγωνιστεί σε τόσα και τόσα γλυκά και αλμυρά πιάτα. Μπορούμε να το βάλουμε στα αγαπημένα μας γλυκά, στη σαλάτα, να το απολαύσουμε σκέτο ή και  να το βάλουμε ακόμα και μέσα στο ποτό μας!

Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φαινόλες (με κυρίαρχες τις ανθοκυανίνες, που της δίνουν το κόκκινο χρώμα) και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.

Πιο συγκεκριμένα η κατανάλωση της φράουλας:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό
  • Προστατεύει την υγεία των ματιών
  • Ενισχύει τη νεότητα του δέρματος
  • Προστατεύει την υγεία της καρδιάς και του αίματος
  • Αυξάνει την καλή χοληστερόλη
  • Δυναμώνει τις αρθρώσεις
  • Διευκολύνει την πέψη
  • Ενεργοποιεί το μεταβολισμό

Πώς να επιλέξετε τις ιδανικές:

Διαλέγουμε φράουλες που είναι ανέπαφες και το εξωτερικό τους είναι κόκκινο ζωηρό, με πράσινο «καπέλο».

Οι φράουλες όταν μαζεύονται σταματούν να ωριμάζουν, οπότε αποφεύγουμε όσες έχουν θολό χρώμα και κίτρινα σημεία.

Τις πλένουμε καλά πριν καταναλώσουμε και όχι νωρίτερα. Τότε αφαιρούμε και το πράσινο μέρος τους. Αποθηκεύουμε το πολύ για δύο μέρες στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου, χωρίς να τις πλύνουμε.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση