Τι διαφορά έχουν τα ιαπωνικά pancakes από τα κλασσικά που λατρεύουμε να φτιάχνουμε;

Τι διαφορά έχουν τα ιαπωνικά pancakes από τα κλασσικά που λατρεύουμε να φτιάχνουμε;

Τα αγαπημένα μας  pancakes τρώγονται οποιαδήποτε ώρα, αν και έχουν συνδεθεί με το πρωινό ή το brunch. Πρόκειται για αφράτα, χρυσαφένια pancakes στοιβάζονται με τάξη το ένα πάνω στο άλλο. Στην κορυφή ένα κομμάτι βούτυρο που λιώνει και χύνεται προς τα κάτω, και μια βροχή από σιρόπι σφένδαμου.

Οι τηγανίτες – όπως μεταφράζονται τα pancakes στα ελληνικά- στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν μια αγαπημένη λιχουδιά που φτιαχνόταν με αλεύρι, νερό, λάδι, πετιμέζι και μέλι.

Στην Αγγλία του 17ου αιώνα καθιερώνεται η Ημέρα Τηγανίτας, Pancake Day, κατά την οποία οι Βρετανοί χρησιμοποιούν αυγά, βούτυρο και λίπος και πηγαίνουν με τα τηγάνια στην εκκλησία. Η μέρα αυτή, ονομάζεται και Shrove Tuesday, κάτι σαν την δική μας Καθαρή Δευτέρα.

Στην Αμερική, την πρώτη επίσημη καταγραφή για συνταγή pancakes, τη συναντούμε στο βιβλίο American Cookery της Amelia Simmons το 1796. Μάλιστα σ’ αυτό υπάρχουν δύο συνταγές: μια για Johny Cake ή Hoe Cake με γάλα και μελάσα και μία για Indian Slapjack με τέσσερα αυγά.

Μετά τα pancakes χωρίς γλουτένη ή τα μίνι pancakes, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή το τελευταίο διάστημα,  υπάρχει και η ιαπωνική εκδοχή των pancakes, που θέλει τις περίφημες τηγανίτες πρωινού να γίνονται πραγματικά αφράτες και πολύ φουσκωτές.

Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν, είναι η εκτέλεση τους που θέλει τους κρόκους να δουλεύονται ξεχωριστά από τα ασπράδια, με τα δεύτερα να γίνονται μαρέγκα που ενσωματώνεται στο τέλος στο μίγμα και έχει ως αποτέλεσμα όταν τα pancakes ψήνονται στο τηγάνι να φουσκώνουν πολύ.

Όσον αφορά στα υλικά τους, θυμίζουν τα κλασικά pancakes, οπότε μπορείτε πολύ εύκολα να το δοκιμάσετε στο σπίτι σας.

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση