Με τι να αντικαταστήσετε το αυγό στις συνταγές σας

Με τι να αντικαταστήσετε το αυγό στις συνταγές σας

Το αυγό χρησιμοποιείται αρκετά σε συνταγές ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής γιατί μπορεί να δέσει τα υλικά μεταξύ τους, να φουσκώσει το μίγμα, να προσθέσει την υγρασία που χρειάζεται και να δώσει χρώμα στο εξωτερικό των παρασκευασμάτων μας.

Αν θέλετε ωστόσο να βγάλετε τα αυγά από τη διατροφή σας, είτε είστε αλλεργικοί σε αυτά, είτε βρίσκεστε στη μέση μιας συνταγής και μόλις ανακαλύψατε ότι έχετε ξεμείνει, υπάρχει λύση αφού- ευτυχώς- τα αυγά δεν είναι αναντικατάστατα.

Παρακάτω θα βρείτε τους πιο έξυπνους τρόπους να αντικαταστήσετε τα αυγά και να πετύχετε για το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα και να μην χρειαστεί να απαρνηθείτε καμιά από τις αγαπημένες σας συνταγές.

Αντικαταστήστε:

1/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα +4 σταγόνες λεμόνι: με ένα αυγό

1/4 φλ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας: με ένα αυγό

Μισή ώριμη και λιωμένη μπανάνα: με ένα αυγό

1 μέτριο ώριμο και λιωμένο αβοκάντο: με ένα αυγό

1/4 φλ. ηλιέλαιο: με ένα αυγό

1/4 φλ. ξινόγαλο: με ένα αυγό

1/4 φλ. γιαούρτι: με ένα αυγό

1/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα +4 σταγόνες λεμόνι: με ένα αυγό

1/4 φλ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας: με ένα αυγό

1 κ.σ αλεσμένο λιναρόσπορο +3 κ.σ νερό: με ένα αυγό (ανακατέψτε κι αφήστε στην άκρη να μουλιάσει, μέχρι το μείγμα να πάρει μορφή αραιού ζελέ)

1 κ.γλ μπέικιν + 1 κ.σ ξύδι λευκό: με ένα αυγό

100 γραμ. φυτικό τυρί τόφου αλεσμένο στο μπλέντερ: με ένα αυγό

2 κ.σ άμυλο καλαμποκιού, πατάτας κλπ +3 κ.σ νερό: με ένα αυγό

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση