Πάστα φλώρα: Η ιταλική «εύθραυστη τάρτα» που άλλαξε όνομα στα ελληνικά

Πάστα φλώρα: Η ιταλική «εύθραυστη τάρτα» που άλλαξε όνομα στα ελληνικά

Όλα τα γλυκά έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και τον ουρανίσκο μας. Είναι λαχταριστά και μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υπάρχουν πολλά, διαφορετικά γλυκά, συνταγές και παραλλαγές από όλο τον κόσμο. Ένα από τα αγαπημένα μας που μας αρέσει να τρώμε είτε στο σπίτι είτε έξω είναι η γνωστή μας πάστα φλώρα.

Η πάστα φλώρα είναι ένας τύπος επιδορπίου που συναντάμε στην Ιταλία, την Αργεντινή, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Πρόκειται στην ουσία για ένα είδος τάρτας με τραγανή βάση και μαρμελάδα φράουλα, βερίκοκο, βατόμουρο κ.α.

Είναι ένα σκεπαστό πιάτο ζαχαροπλαστικής που παρασκευάζεται κυρίως από αλεύρι, ζάχαρη και αυγό.

Η τάρτα καλύπτεται από ένα πλέγμα με λεπτές ρίγες που εμφανίζει τη γέμιση από κάτω σε ρομβοειδή ή τετράγωνα τμήματα. Η πάστα φλώρα συνήθως ψήνεται σε κυκλικό σχήμα.

Το όνομα του πιάτου προέρχεται από το ιταλικό pasta frolla που σημαίνει «εύθρυπτη ζύμη», δηλαδή  ζύμη που όταν ψηθεί τρίβεται εύκολα και είναι μια εκδοχή της λεγόμενης πατ-μπριζέ. Ιταλοί μετανάστες το έφεραν στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη.

Στα ελληνικά, η λέξη frolla παρερμηνεύτηκε με τη λέξη flora, που σημαίνει άνθος και προφέρεται πιο εύκολα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση