Cheesecake: Το λαχταριστό γλυκό με τις πολλές, απίθανες παραλλαγές

Cheesecake: Το λαχταριστό γλυκό με τις πολλές, απίθανες παραλλαγές

Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε.

Είναι διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και έχει πολλές μορφές και παραλλαγές, όλες πεντανόστιμες.

Η πιο απλή είναι αυτή με το θρυμματισμένο μπισκότο για βάση και την κρέμα τυριού.

Στο «New York cheesecake» προσθέτουμε μαρμελάδα φράουλα σαν topping.

Ακόμη, θα το συναντήσουμε με φρέσκιες φράουλες ή άλλες μαρμελάδες από φρούτα όπως κεράσι, βατόμουρο κ.α.

Ακόμη, βρίσκουμε cheesecake με σοκολάτα, μπισκότο, καραμέλα, φυστικοβούτυρο, με σύκα, από μελομακάρονα κ.α.

Άλλο διάσημο cheesecake είναι το βάσκικο ή καμένο.

Μάς έρχεται από την βόρεια Ισπανία και συγκεκριμένα από την χώρα των Βάσκων, όπως μαρτυρά το όνομά του. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι έχει την όψη καμένου, γι’ αυτό και ονομάζεται και burnt cheesecake.

Ένα διαφορετικό cheesecake είναι το «Fiadone» και μάς έρχεται από την Κορσική.

Το ιδιαίτερο cheesecake από το γαλλικό νησί δεν έχει κρούστα αλλά κρεμώδη υφή και μοναδική γεύση.

Τέλος, διάσημο είναι και το ιαπωνικό cheesecake, βελούδινο και fluffy. Δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο ή ζάχαρη, αλλά λευκή σοκολάτα που φουσκώνει φανταστικά με τα ασπράδια των αυγών.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση