Κοπεγχάγη: Το σιροπιαστό γλυκό που φτιαχνόταν προς τιμήν του βασιλιά Γεωργίου

Κοπεγχάγη: Το σιροπιαστό γλυκό που φτιαχνόταν προς τιμήν του βασιλιά Γεωργίου

Τα γλυκά εκτός από πεντανόστιμα, συνήθως κρύβουν και μια ιστορία.

Πολλά ελληνικά γλυκά, μάλιστα, έχουν ευφάνταστα ονόματα που σημαίνουν πολλά.

Κοπεγχάγη ονομάζεται ένα σιροπιαστό γλυκό με αμύγδαλα της ελληνικής κουζίνας.

Η ονομασία δόθηκε προς τιμήν του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Α´ που καταγόταν από τη Δανία.

Το γλυκό αποτελείται από 2 στρώματα φύλλων, τα οποία είναι αλειμμένα με βούτυρο, και ενδιάμεσα έχει γέμιση κρέμας.

Για την κρέμα χρησιμοποιούνται κρόκοι αυγών, ζάχαρη, τριμμένα αμύγδαλα και μαρέγκα, ενώ αρωματίζεται με κονιάκ και κανέλα.

Χαράσσονται τα κομμάτια και το γλυκό ψήνεται στο φούρνο.

Στη συνέχεια, μόλις το γλυκό κρυώσει ελαφρά, περιχύνεται με ζεστό σιρόπι από ζάχαρη και μέλι.

Σερβίρεται κομμένη σε κομμάτια, συνήθως σε σχήμα τριγώνου ή ρόμβου.

Μοιάζει πολύ με την καρυδόπιτα ή και τον γνωστό μας μπακλαβά, ενώ το εσωτερικό του μοιάζει περισσότερο με κέικ.

Ήταν ξεχασμένο για πολλά χρόνια, τελευταία όμως κάνει δυναμικό comeback στα ζαχαροπλαστεία.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση