Αυτές είναι οι πιο διάσημες γλυκές κρέμες

Αυτές είναι οι πιο διάσημες γλυκές κρέμες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά. Τα λατρεύουμε και τα απολαμβάνουμε σε όλες τους τις μορφές, είτε είναι κέικ, είτε μπισκότα είτε τούρτα.

Μια ξεχωριστή κατηγορία είναι οι γλυκιές κρέμες. Είναι ένα γλύκισμα ελαφρύ, κρεμώδες, με απαλή γεύση και διακριτικό άρωμα. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζαχαροπλαστικής καθώς η κρέμα αποτελεί την βάση για πολλά άλλα γλυκά.

Ποιες είναι όμως οι πιο διάσημες γλυκές κρέμες;

Crème pâtissière: Η κρέμα πατισιέρ ή ζαχαροπλαστικής (και όχι κρέμα πατισερί) είναι από τις πιο βασικές κρέμες καθώς χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά, όπως σε τούρτες, τάρτες,  γλυκίσματα όπως σου και εκλέρ και ως βάση για το σουφλέ. Η βασική συνταγή της αποτελείται από γάλα, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι ή κορν φλάουρ και βανίλια.

Crème Anglaise: Η κρεμ ανγκλέζ μοιάζει πολύ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μόνο που δεν περιέχει αλεύρι. Είναι σαν σάλτσα κρέμας, έχει άρωμα βανίλιας και χρησιμοποιείται ως σος για γλυκά.

Crème bavaroise: Η κρέμα μπαβαρουάζ φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος, κρόκους αβγών και ζάχαρη, ενώ για να πήξει δεν χρησιμοποιούν αλεύρι αλλά ζελατίνες. Συχνά προσθέτουν άρωμα λικέρ και σερβίρεται με φρέσκα φρούτα. Το αποτέλεσμα είναι μια βελούδινη κρέμα που γίνεται το τέλειο ελαφρύ επιδόρπιο.

Crème brûlée: Η διάσημη κρεμ μπρουλέ φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος ή γάλα, ζάχαρη, κρόκους αβγών και βανίλια ψήνεται στο φούρνο, σε μπεν μαρί. Αυτή που την κάνει ξεχωριστή είναι η σκληρή κρούστα της που φτιάχνεται με ζάχαρη η οποία καίγεται με φλόγιστρο για να καραμελώσει. Στην ίδια κατηγορία ανήκει η crème caramel (κρέμα καραμελέ) ή φλαν, με σιρόπι καραμέλας.

Mousse: Η μους είναι ένα κρεμώδες επιδόρπιο, με αέρινη υφή και φυσαλίδες αέρα που συνήθως σερβίρεται σε ποτήρι ή άλλο δοχείο. Η πιο διάσημη μους είναι αυτή με την σοκολάτα.

Pot De Crème, panna cotta και πούτιγκα είναι οι γλυκιές κρέμες που συμπληρώνουν την κατηγορία των πιο γευστικών γλυκών.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση