Ελβετική Vs Βελγική σοκολάτα: Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο αγαπημένες μας σοκολάτες

Ελβετική Vs Βελγική σοκολάτα: Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο αγαπημένες μας σοκολάτες

Αν υπάρχουν δύο μέρη στον κόσμο που φημίζονται για τις λαχταριστές και υψηλής ποιότητας σοκολάτες, αυτά είναι αδιαμφισβήτητα το Βέλγιο και η Ελβετία.

Πόσοι όμως γνωρίζουν πραγματικά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο αγαπημένες σοκολάτες;

Πάμε να δουμε:

Βελγική σοκολάτα

Κύρια χαρακτηριστικά: Μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Πιο διαδεδομένη για πραλίνες και τρουφάκια.

Το Βέλγιο εφηύρε την πραλίνα το 1912, και έγινε γρήγορα πασίγνωστό για τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο. Περισσότεροι από 172.000 τόνοι σοκολάτας παράγονται κάθε χρόνο στο Βέλγιο, όπου υπάρχουν περισσότερα από 2.000 καταστήματα που πουλάνε σοκολάτες.

Η αγάπη των Βέλγων για την σοκολάτα πάει πίσω στον 19ο αιώνα, όταν άρχισαν οι εισαγωγές κακάο από το Κονγκό, το οποίο είχε γίνει η νέα αποικία του Βελγίου στην Αφρική.

Αλλά η βελγική σοκολατοβιομηχανία απέκτησε παγκόσμια φήμη μετά την εφεύρεση της πραλίνας, που είναι μια σοκολάτα σκληρή απέξω αλλά με μαλακή γέμιση, σε διάφορες γεύσεις.

Ο άνθρωπος που την εφηύρε λεγόταν Ζαν Νόϊχαους και θεωρείται ο πιο διάσημος σοκολατοποιός του Βελγίου, αν και είχε γεννηθεί στην Ελβετία.

Οι σοκολάτες Neuhaus εξακολουθούν να είναι παγκοσμίως περιζήτητες μαζί με άλλες βελγικές σοκολάτες όπως οι Callebaut, Cote d’Or και Leonidas.

Ποιά είναι η συνταγή της επιτυχίας της βελγικής σοκολάτας;

Καλή εκπαίδευση στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, πολύ καλής ποιότητας υλικά, και μοναδικές γεύσεις, λένε οι ειδικοί.

Ελβετική σοκολάτα

Κύρια χαρακτηριστικά: Μπάρες φίνας σοκολάτας γάλακτος από ελβετικό γάλα, με απαλή υφή και ανεπαίσθητη πικράδα.

Η δημιουργία της σημερινής ελβετικής σοκολάτας χρονολογείται πίσω στο 1819, στο Κορζίερ της Ελβετίας, από τον επιχειρηματία και «σοκολατιέρη», Φρανσουά Λουί Καγιέ, που ίδρυσε εκεί μια εταιρία παραγωγής σοκολάτας. Σήμερα, η Καγιέ, θεωρείται η παλαιότερη μάρκα ελβετικής σοκολάτας. Όμως, τα εύσημα για τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την ελβετική σοκολάτα από τις υπόλοιπες, παίρνουν οι Ντάνιελ Πίτερ και Ρόντλολφ Λιντ.

Ο Πίτερ, άνοιξε το δικό του εργαστήριο στην πόλη Βεβέ της Ελβετίας το 1867. Το 1875, ήταν ο πρώτος που δημιούργησε μια ενιαία μπάρα σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα, από ένα κοντινό εργοστάσιο που ανήκε στον Ανρί Νεστλέ (ιδρυτή της Νεστλέ που όλοι ξέρουμε). Ο Λιντ, άνοιξε το δικό του εργαστήριο το 1879, στη Βέρνη. Εισήγαγε μία νέα τεχνική με την οποία θέρμαιναν τους κόκκους του κακάο κατά την άλεσή τους, ενώ μοίραζε ομοιόμορφα και το βούτυρο κακάο που προέκυπτε από τη διαδικασία. Αυτή η νέα τεχνική του τότε, είναι και υπεύθυνη για τη βελούδινη υφή της σοκολάτας που λιώνει στο στόμα, και μαζί με την προσθήκη του ζαχαρούχου γάλακτος, δημιούργησαν την Ελβετική σοκολάτα του σήμερα που τόσοι αγαπούν.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση