Semifreddo: Το αγαπημένο ιταλικό γλυκό που απολαμβάνουν σε όλο τον πλανήτη

Semifreddo: Το αγαπημένο ιταλικό γλυκό που απολαμβάνουν σε όλο τον πλανήτη

Η άνοιξη είναι εδώ! Μαζί με τη διάθεσή μας, αναβαίνει και η θερμοκρασία, τι καλύτερο λοιπον από ένα πραγματικά δροσιστικό και λαχταριστό γλυκό όπως το semifreddo;

Τo semifreddo είναι ένα μοναδικό ιταλικό γλυκό ψυγείου. Η υφή του είναι κάτι ανάμεσα στο παγωτό και στη μους και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να φτιαχτεί, αλλά κυρίως η εξοικείωση με την τεχνική του μπεν μαρί, της μαρέγκας και της σαντιγί.

Όλα τα semifreddo έχουν ως βάση τη μαρέγκα και τη σαντιγί, αφού ο αέρας που περιέχουν κάνει το αποτέλεσμα ανάλαφρο. Η δε βελούδινη υφή του οφείλεται στα πολλά λιπαρά της κρέμας γάλακτος.

Κόβεται εύκολα με μαχαίρι και συνοδεύεται από κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας, ξηρούς καρπούς, λιωμένη σοκολάτα ή μπαίνει ανάμεσα σε παντεσπάνια ή κάποιο κέικ κομμένο σε οριζόντιες φέτες και δίνει δροσερές τούρτες ιδανικές για καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Οι συνταγές διαφοροποιούνται ελαφρώς ανάλογα με τον τύπο της κρέμας που χρησιμοποιείται. Πάντως, είτε μιλάμε για μια κρέμα τύπου créme anglaise ή zabaglione το αποτέλεσμα είναι πάντα δροσερό και κρεμώδες.

Στα ιταλικά το semifreddo σημαίνει «μισοπαγωμένο» και το απολαμβάνουμε κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση