Σοκολατένιο αυγό: Η θρεπτική αξία της αγαπημένης μας λιχουδιάς

Σοκολατένιο αυγό: Η θρεπτική αξία της αγαπημένης μας λιχουδιάς

Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό ωστόσο, ένα είναι σίγουρο, για ακόμη μια χρονιά η κουζίνα μας θα μυρίσει ευχάριστες και νοσταλγικές μυρωδιές.

Γλυκά παραδοσιακά, όπως τσουρέκια και κουλούρια, αλλά και γλυκά που θα κλείσουν νόστιμα το πασχαλινό τραπέζι.

Ανάμεσα σε αυτά και το αγαπημένο μας σοκολατένιο αυγό.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της σοκολάτας και  κατ’ επέκταση του σοκολατένιου αυγού, οφείλονται στο κακάο, που αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή) και έχει δράση τύπου ασπιρίνης, μειώνοντας τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και αποτρέποντας το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Αυτό συμβαίνει όταν η σοκολάτα έχει περιεκτικότητα σε κακάο >60%.

Τα σοκολατένια αυγά, είναι είτε αμιγώς από σοκολάτα υγείας (κακάο 43%) είτε από σοκολάτα γάλακτος (κακάο 29%) είτε από μια μύξη σοκολάτας γάλακτος μαζί με λευκή σοκολάτα (κακάο 13%).

Το ασβέστιο είναι βασικό συστατικό στο σοκολατένιο αυγό και περιέχεται σε εξαπλάσια ποσότητα στης μαύρης σοκολάτας σε σχέση με τη γάλακτος

Το μαγνήσιο, το οποίο υπάρχει σε σημαντικές ποσότητες στη μαύρη σοκολάτα, παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της μνήμης και της απομνημόνευσης.

Συμβουλές για την επιλογή του σοκολατένιου αυγού:

Προτιμήστε σοκολατένιο αυγό με ήπια πικρή γεύση προς αποφυγή μεταποιημένων προϊόντων σοκολάτας που περιέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη και αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος, λόγω του γάλατος που χρησιμοποιείται.

Αποφύγετε σοκολατένια αυγά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, Το ευεργετικό πλεονέκτημα της σοκολάτας από τη δράση των αντιοξειδωτικών φαίνεται να μετριάζεται για τη λευκή σοκολάτα, καθώς οι πρωτεΐνες του γάλακτος συνδέονται με τα αντιοξειδωτικά συστατικά της, μειώνοντας έτσι την απορρόφησή τους.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση