Τα φρούτα του Σεπτεμβρίου

Τα φρούτα του Σεπτεμβρίου

Ο Σεπτέμβριος, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου έφτασε.

Ποια είναι τα πρώτα φθινοπωρινά φρούτα του Σεπτεμβρίου και γιατί είναι καλό να τα καταναλώνουμε;

Ένας καλός λόγος για να επιλέγουμε εποχικά φρούτα είναι ότι είναι πιο φρέσκα και με πιο πλούσια σε γεύση από αυτά που καλλιεργούνται εκτός εποχής.

Τα φρούτα έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες και νερό.

Ακόμη, τα φρούτα έχουν λίγες θερμίδες και μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Τα φρούτα του Σεπτεμβρίου:

  • Σύκα
  • Φραγκόσυκα
  • Σταφύλια
  • Αχλάδι
  • Μήλα
  • Δαμάσκηνα
  • Βατόμουρα
  • Κυδώνι
  • Ρόδι
  • Καρπούζι (τέλος εποχής)
  • Πεπόνι (τέλος εποχής)

Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε διάφορες μορφές:

  • Ωμά (σύκο, πεπόνι, μήλο)
  • Αποξηραμένα (δαμάσκηνα, σύκα)
  • Χυμοί φρούτων (χυμός ρόδι)
  • Μαρμελάδα φρούτων (σύκο, δαμάσκηνο)

Τα οφέλη των φρούτων στην υγεία μας:

H συχνή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες όπως είναι τα φρούτα, συνδέονται με μια σειρά από ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα ενώ ρυθμίζει καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.

Τέλος, η κατανάλωσή τους συμβάλλει, στην πρόληψη της εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου του παχέος εντέρου.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση