Boston Cream Pie: Η γλυκιά πίτα της Μασαχουσέτης με την ιδιαίτερη κρέμα σαν γέμιση

Boston Cream Pie: Η γλυκιά πίτα της Μασαχουσέτης με την ιδιαίτερη κρέμα σαν γέμιση

Κάθε γωνιά του κόσμου φημίζεται για κάποιο ιδιαίτερο πιάτο, είτε αλμυρό είτε γλυκό.

Άλλωστε η γαστρονομία και η ζαχαροπλαστική είναι παγκόσμιες.

Στην Αμερική θα βρεις πολλά ιδιαίτερα φαγητά και γλυκά. Ένα από αυτά είναι η Boston Cream Pie, μια γλυκιά πίτα, σαν τούρτα με την ιδιαίτερη κρέμα Boston Cream σαν γέμιση.

Είναι το επίσημο επιδόρπιο της Μασαχουσέτης και στην κλασική του εκδοχή αποτελείται από στρώσεις από παντεσπάνι και custard βανίλια, ραντίζεται με σιρόπι καφέ και επικαλύπτεται με πλούσια ganache σοκολάτας ενώ εναλλακτικά χρησιμοποιείται κρέμα ζαχαροπλαστικής και γλάσο σοκολάτας αντί για custard και ganache.

Εμπνευστής του επιδορπίου, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Parker House στη Βοστώνη, είναι ο Αρμενο-Γάλλος σεφ M. Sanzian που το δημιούργησε στο εν λόγω ξενοδοχείο στην πρωτότυπη μορφή του το 1856.

Το Parker House Chocolate Cream Pie, όπως ονομάστηκε η αρχική του εκδοχή, αποτελούνταν από δύο στρώσεις παντεσπάνι με βούτυρο γαλλικού τύπου, ραντισμένες με σιρόπι από ρούμι, απαλή κρέμα ζαχαροπλαστικής στο κέντρο, μια στρώση από κρέμα ζαχαροπλαστικής με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου στα πλάγια, ενώ ένα είδος σοκολατένιου γλάσου ήταν η επιλογή του σεφ για το τελείωμα.

Η Boston Cream χρησιμοποιείται και σαν γέμιση σε άλλα γλυκά σνακ, όπως τα ντόνατς.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση