Γλυκό Αλάσκα: Το ιστορικό αμερικανικό γλυκό των 60s και των 70s

Γλυκό Αλάσκα: Το ιστορικό αμερικανικό γλυκό των 60s και των 70s

Το γλυκό Αλάσκα είναι ένα ιστορικό αμερικανικό γλυκό, που έγινε διάσημο και στη χώρα μας κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας που συνδυάζεται με παγωτό και σκεπάζεται με αφράτη μαρέγκα. Φτιάχνεται από παντεσπάνι, παγωτό και μαρέγκα.

Η ιστορία λέει ότι το κέικ Αλάσκα φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη (ή στη Νέα Ορλεάνη) το 1867 και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Πολιτείας της Αλάσκα, που μόλις είχε προσαρτηθεί στις ΗΠΑ, αποσπώμενη από την εξουσία της τσαρικής Ρωσίας.

Το γλυκό γνώρισε μεγάλη επιτυχία και η ονομασία παρέμεινε σταθερή στον χρόνο και σε πολλά σπίτια εξακολουθούν να το φτιάχνουν την 1η Φεβρουαρίου προς τιμήν της νεότερης Πολιτείας των ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα, το γλυκό Αλάσκα ήταν γνωστό στη γαλλική κουζίνα με το όνομα «Οmelette à la norvégienne», δηλαδή νορβηγική ομελέτα, με ιστορία που πηγαίνει πίσω στο 1804.

Γνώρισε μεγάλη δόξα στην αστική ζωή της Αθήνας και έδωσε το όνομά του στο θρυλικό ζαχαροπλαστείο στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, την Αλάσκα, από τη δεκαετία του 1940 και έγινε διάσημο από τις ελληνικές ταινίες του ’60.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση