Kasutera: Το αφράτο κέικ που έφτασε στην Ιαπωνία από Πορτογάλους εμπόρους

Kasutera: Το αφράτο κέικ που έφτασε στην Ιαπωνία από Πορτογάλους εμπόρους

Το Kasutera είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό κέικ από παντεσπάνι που παρασκευάζεται με ζάχαρη, αλεύρι, αυγά και αμυλούχο σιρόπι.

Αυτή η σπεσιαλιτέ από το Ναγκασάκι αναπτύσσεται αποκλειστικά με αφρό αυγών, χωρίς προσθήκη βουτύρου ή λαδιού και έχει απαλή, υγρή και σπογγώδη υφή.

Το κέικ είναι επίσης γνωστό και ως Castella και μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία τον 16ο αιώνα από Πορτογάλους εμπόρους.

Το όνομά του προέρχεται από το pao de Castela, που σημαίνει ψωμί από την Καστίλλη.

Το κέικ Castella πωλείται συνήθως σε μακριά κουτιά, με το κέικ μέσα να έχει μήκος περίπου 27 cm. Ο πιο στενός συγγενής του είναι το pão-de-ló, ένα πορτογαλικό κέικ. Το Pão-de-ló μπορεί να προέρχεται από το γαλλικό Pain de lof ή το Gâteau de Savoie.

Σήμερα, είναι συνηθισμένο να βρίσκουμε το Nagasaki kasutera σε πολλές παραλλαγές, με γεύσεις όπως σοκολάτα, πράσινο τσάι matcha, καστανή ζάχαρη ή μέλι.

Είναι ένα δημοφιλές δώρο και ένα ωραίο αναμνηστικό για να το δώσετε σε φίλους ή συγγενείς.

Το Kasutera είναι τόσο προσαρμοσμένο στην ιαπωνική κουζίνα που υπάρχει ακόμη και ένα baby kasutera, μια μικρή εκδοχή του κέικ που παρασκευάζεται παραδοσιακά για πολλά ιαπωνικά φεστιβάλ.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση