Fiadone: Το cheesecake από την Κορσική με την κρεμώδη υφή

Fiadone: Το cheesecake από την Κορσική με την κρεμώδη υφή

Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, που γνωρίζει μεγάλη αναγνώριση σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές του ανάλογα με την περιοχή στην οποία φτιάχνεται.

Μια παραλλαγή του cheesecake ονομάζεται «fiadone» και έρχεται από την Κορσική.

Το ιδιαίτερο αυτό cheesecake από το γαλλικό νησί δεν έχει κρούστα αλλά κρεμώδη υφή και απίστευτη γεύση.

Το fiadone είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που παρασκευάζεται με κορσικανό τυρό μπρότσι (φρέσκο τυρί ορού γάλακτος από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα), αυγά, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού.

Περιστασιακά αντί για λεμόνια χρησιμοποιούνται πορτοκάλια και η βάση μπορεί να εμπλουτιστεί με τοπικά λικέρ.

Το κέικ ήταν κάποτε βασικό πιάτο για διάφορες ειδικές περιστάσεις και ένα τυπικό επιδόρπιο που παρασκευαζόταν κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά σήμερα το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.

Μπορεί να σερβιριστεί μόνο του, περιχυμένο με μέλι ή συνοδευόμενο από κονσέρβες φρούτων ή φρέσκα φρούτα.

Το κορσικανό fiadone μοιάζει πολύ με παρόμοια ιταλικά επιδόρπια που παρασκευάζονται κυρίως με ρικότα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση