Pfeffernüsse: Οι πικάντικοι γερμανικοί κουραμπιέδες που φτιάχνονται με μπαχαρικά

Pfeffernüsse: Οι πικάντικοι γερμανικοί κουραμπιέδες που φτιάχνονται με μπαχαρικά

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν έχει μόνο η Ελλάδα, αλλά και όλες οι χώρες, ιδίως της Ευρώπης. Κάποια μάλιστα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Τα Pfeffernüsse είναι μικρά μπισκότα με μπαχαρικά, δημοφιλή ως εορταστική απόλαυση στους Γερμανούς και τους μεννονίτες στη Βόρεια Αμερική. Παρόμοια μπισκότα παρασκευάζονται στη Δανία και στην Ολλανδία.

Ονομάζονται Pfeffernüsse (o ενικός είναι Pfeffernuss) στα γερμανικά, pepernoten στα ολλανδικά, päpanät στα Plautdietsch, pfeffernusse ή peppernuts στα αγγλικά και pebernødder στα δανικά.

Ο Johann Fleischmann, ένας ζαχαροπλάστης από το Offenbach am Main δημιούργησε τη συνταγή το 1753. Ο Γκαίτε επαίνεσε τα αρτοσκευάσματα. Ο Felix Mendelssohn πήγε στο Offenbach am Main ειδικά για να τα αγοράσει. Το κρατίδιο της Έσσης το έχει σερβίρει σε κρατικές δεξιώσεις.

Στη Γερμανία, τα Pfeffernüsse συνδέονται με τα Χριστούγεννα. Το μπισκότο είναι μέρος των χριστουγεννιάτικων εορτασμών από τη δεκαετία του 1850.

Το όνομα κυριολεκτικά σημαίνει «πιπεράτο», και δεν σημαίνει ότι περιέχει ξηρούς καρπούς. Τα μπισκότα έχουν περίπου το μέγεθος των ξηρών καρπών και μπορούν να καταναλωθούν από τη χούφτα, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο όνομα.

Στα γερμανικά σημαίνει «παξιμάδι πιπεριού», τα Pfeffernüsse ονομάζονται έτσι για την πρέζα πιπεριού που προστίθεται στη ζύμη πριν το ψήσιμο.

Αν και οι συνταγές για τα μπισκότα Pfeffernüsse διαφέρουν, όλες περιέχουν αρωματικά μπαχαρικά, συνηθέστερα κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, μαχλέπι και γλυκάνισο. Μελάσα, ζάχαρη και μέλι χρησιμοποιούνται για να γλυκάνουν τα μπισκότα. Ορισμένες παραλλαγές πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη, αν και αυτό δεν είναι παραδοσιακό συστατικό. Η ζύμη αποτελείται από βούτυρο, λίπος ή μαργαρίνη, αυγά και αλεύρι.

Οι διογκωτικοί παράγοντες όπως το μπέικιν πάουντερ, η μαγειρική σόδα, το ανθρακικό κάλιο ή το ανθρακικό αμμώνιο δίνουν την κολλώδη και πυκνή σύσταση του αρχικού μείγματος. Στη συνέχεια ζυμώνεται είτε με το χέρι είτε με τη χρήση ηλεκτρικού mixer.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση