Lebkuchen: Τα χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκότα από τη Γερμανία

Lebkuchen: Τα χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκότα από τη Γερμανία

To Lebkuchen είναι το παραδοσιακό γερμανικό μπισκότο με γεύση gingerbread.

Αυτή η παραδοσιακή γερμανική απόλαυση συνδέεται κυρίως με τις διακοπές των Χριστουγέννων και του χειμώνα. Ο όρος lebkuchen καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων μπισκότων με γεύση μελιού ή τζίντζερ, τα οποία παραδοσιακά ψήνονται σε πλάκες (λεπτές γκοφρέτες) και γλασαρίζονται ή επικαλύπτονται είτε με μαύρη σοκολάτα είτε με γλάσο ζάχαρης.

Τα πρόσθετα συστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν διάφορα μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο, γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο και κάρδαμο, με διαφορετικούς τύπους ξηρών καρπών ή ζαχαρωμένων φρούτων. Οι πιο γνωστές ποικιλίες αυτού του μπισκότου περιλαμβάνουν το lebkuchenherzen σε σχήμα καρδιάς που είναι συχνά διακοσμημένο με γλάσο και διαφορετικές επιγραφές, τη γερμανική εκδοχή του μελόψωμου (gingerbread) που ονομάζεται honigkuchenpferd (honey cake horse) και hexenhausel (σπίτι της μάγισσας), ενώ το πιο διάσημο είναι το Nurnberger Elisenlebkuchen.

Στη Γερμανία, οι παλαιότερες καταγραφές του μπισκότου χρονολογούνται από το έτος 1296 και την πόλη Ulm, και το έτος 1395 και την πόλη της Νυρεμβέργης. Η ίδια η περιοχή ήταν μια διασταύρωση πολλών εμπορικών δρόμων που την προμήθευαν με τα απαραίτητα μπαχαρικά και έτσι συνέβαλαν στη διατήρηση της παραγωγής του lebkuchen ζωντανή και ακμάζουσα.

Το 1996, το Nurnberger lebkuchen έλαβε το καθεστώς της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) που ισχύει για όλα τα lebkuchen που παράγονται στην πόλη της Νυρεμβέργης.

Οι απαλές, λαστιχωτές και ελαφρώς γλασαρισμένες λιχουδιές είναι ένα από τα απαραίτητα για την πιατέλα των μπισκότων σας.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση