Τα φρέσκα του Μαρτίου: Τα φρούτα και τα λαχανικά του πρώτου μήνα της άνοιξης

Τα φρέσκα του Μαρτίου: Τα φρούτα και τα λαχανικά του πρώτου μήνα της άνοιξης

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης είναι εδώ και όλοι είμαστε έτοιμοι να τον απολαύσουμε. Μάρτιος λοιπόν και επιλέγουμε εποχιακά προϊόντα προκειμένου να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και να έχουμε καλύτερη υγεία.

Επιλέγοντας φρέσκα φρούτα, που είναι στην εποχή τους (φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι), από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας.

Τα εποχικά φρούτα και λαχανικά είναι πιο οικονομικά, έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αφού δεν χρειάζεται να φυλαχθούν για μήνες στο ψυγείο ή να ταξιδέψουν από μακριά.

 

Πάμε να δούμε λοιπόν τα φρέσκα του Μαρτίου:

 

Φρούτα

Αβοκάντο

Λεμόνι

Πορτοκάλι

Φράουλες

Γκρέιπφρουτ

Σαγκουίνι

Περγαμόντο

 

Λαχανικά

Αρακάς

Αγκινάρες

Καρότο

Κουνουπίδι

Κρεμμυδάκι φρέσκο

Λάχανο

Μαρούλι

Μπρόκολο

Ραπανάκια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση