Amandina: Τα σοκολατένια παστάκια που τρώνε στη Ρουμανία

Amandina: Τα σοκολατένια παστάκια που τρώνε στη Ρουμανία

Τα Amandina (ή amandine στη Δύση) είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα από τα Βαλκάνια, που φτιάχνεται κυρίως στη Ρουμανία. Πρωτοδημοσιεύτηκε σε βιβλίο συνταγών για ζαχαροπλαστεία το 1963 στο Βουκουρέστι.

Πρόκειται για ένα ρουμανικό κέικ με στρώσεις σοκολάτας και γέμιση σοκολάτας, καραμέλας και κρέμα φοντάν. Μερικές φορές χρησιμοποιείται και κρέμα αμυγδάλου.

Όπως τα περισσότερα ρουμανικά κέικ, μπορούν να κοπούν και να σερβιριστούν σε μινιατούρες κέικ μίας μερίδας, δηλαδή σαν πάστα.

Αυτά τα κέικ είναι από τα πιο παραδοσιακά και δημοφιλή των «sweetshop» στη Ρουμανία. Η αρχική συνταγή έχει στρώσεις παντεσπάνι σοκολάτας εμποτισμένο με σιρόπι καραμέλας και γεύση ρούμι.

Η γέμιση κρέμας είναι ένας συνδυασμός από βουτυρόκρεμα σοκολάτας ανακατεμένο με φοντάν. Οι συναρμολογημένες στρώσεις γλασάρονται με συνδυασμό ζαχαρόπαστας με σοκολάτα και ρούμι, που περιχύνεται πάνω από το κέικ όσο είναι ακόμα ελαφρώς ρευστό.

Αυτά τα κέικ έχουν επίσης μια παραδοσιακή διακόσμηση από πάνω με λίγη κρέμα και ένα κομμάτι λεπτής σοκολάτας σε σχήμα ρόμβου.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση