Αβοκάντο: Ο ξεχωριστός πράσινος καρπός με τις χίλιες χρήσεις

Αβοκάντο: Ο ξεχωριστός πράσινος καρπός με τις χίλιες χρήσεις

Τα τελευταία χρόνια, το αβοκάντο έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Το χρησιμοποιούμε παντού, στο πρωινό και το brunch, στα γλυκά, στις σαλάτες ή το τρώμε και ακόμη και σκέτο.

Ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και είναι από τα τρόφιμα που δεν απαιτούν επεξεργασία, συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης.

Το αβοκάντο μπορεί να έχει σχήμα αχλαδιού, αυγού ή να είναι σφαιρικό και αποτελείται από ένα μεγάλο σπόρο, ο οποίος περιβάλλεται από μια λεία υφή και καλύπτεται από ένα παχύ, ανώμαλο δέρμα που γίνεται μωβ-μαύρο όταν ωριμάσει.

Η κατανάλωση του αβοκάντο σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα διατροφής και αυξημένη πρόσληψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

Το αβοκάντο είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες. Σύμφωνα με τα θρεπτικά συστατικά, του είναι ένα τρόφιμο το οποίο έχει αντιοξειδωτική, καρδιοπροστατευτική και νευροπροστατευτική δράση.

Τα αβοκάντο χρειάζονται 4-5 ημέρες για να ωριμάσουν, συνεπώς η αποθήκευση τους σε θερμοκρασία δωματίου αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Πριν προχωρήσετε στην διαδικασία κοπής του αβοκάντο, χρειάζεται καλό πλύσιμο ώστε να απομακρυνθούν τυχόν βακτήρια που μπορεί να έχει.

Το αβοκάντο, με βάση τα θρεπτικά του συστατικά, μπορεί να μειώσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, την εμφάνιση υπερλιπιδαιμίας, την αρτηριακή πίεση, το μεταβολικό σύνδρομο, ενώ παράλληλα αποτελεί μια ιδανική προσθήκη στην καθημερινή διατροφή ενός ενήλικα, όσον αφορά το σωματικό βάρος και λίπος.

Πολύ δημοφιλές είναι το avocado toast ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε γλυκά, που είναι πιο υγιεινά.

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

One Response to Αβοκάντο: Ο ξεχωριστός πράσινος καρπός με τις χίλιες χρήσεις

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3 Μαρτίου, 2024 at 7:55 πμ #

    Το αβοκαντο δυναμωνει τα μαλλια αμα τρως καθε μερα

Αφήστε μια απάντηση