Colomba di Pasqua: Το ιταλικό πασχαλινό τσουρέκι με σχήμα περιστεριού

Colomba di Pasqua: Το ιταλικό πασχαλινό τσουρέκι με σχήμα περιστεριού

Όσο πλησιάζει το Πάσχα, σκεφτόμαστε τα παραδοσιακά γλυκά εδέσματα που φτιάχνουμε. Αν φέτος θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε, υπάρχουν υπέροχες πασχαλινές συνταγές από όλο τον κόσμο.

Μια από αυτές είναι το Colomba di Pasqua. Πρόκειται για το πασχαλινό  τσουρέκι των Ιταλών αλλά στην πραγματικότητα είναι γλυκό ψωμί μπριός.

Είναι το λαμπριάτικο τσουρέκι των Ιταλών, κατάγεται από το Μιλάνο, αλλά είναι πολύ δημοφιλές όχι μόνο στη βόρεια, αλλά και σε ολόκληρη την Ιταλία.

Το φτιάχνουν σε μια φόρμα που έχει σχήμα περιστεριού (ή σταυρού) και συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα. Το Colomba (που σημαίνει περιστέρι) di Pasqua (pasquale) έχει μια χρονοβόρα διαδικασία για την παρασκευή του, γιατί έχει πολλά στάδια φουσκώματος.

Είναι ένα νόστιμο και αρωματικό πασχαλινό γλύκισμα, ιδανικό για το φετινό τραπέζι.

Είναι ένας συνδυασμός των δύο γνωστών ιταλικών χριστουγεννιάτικων επιδορπίων, του panettone και του pandoro. Η ζύμη για το colomba παρασκευάζεται με παρόμοιο τρόπο με το panettone, με αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, φυσική μαγιά και βούτυρο.

Το συναντάμε και στην Κέρκυρα ως Κολομπίνα, είτε σε σχήμα περιστεριού είτε σε κουλούρα.

Μια εναλλακτική του είναι το «Pane Di Pasqua», που είναι επίσης πασχαλινό τσουρέκι που έχει τη μορφή πλεξίδας, όπως στην  Ελλάδα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση