Semifreddo: Το μισοπαγωμένο γλυκό από την Ιταλία

Semifreddo: Το μισοπαγωμένο γλυκό από την Ιταλία

Το Semifreddo (Σεμιφρέντο) είναι μια κατηγορία κατεψυγμένων επιδορπίων από την Ιταλία και σημαίνει «μισοπαγωμένο». Τα κύρια συστατικά είναι οι κρόκοι αυγών, η ζάχαρη και η κρέμα.

Η υφή του είναι κάτι ανάμεσα στο παγωτό και τη μους και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να φτιαχτεί, αλλά κυρίως η εξοικείωση με την τεχνική του μπεν μαρί, της μαρέγκας και της σαντιγί.

Κάποιες συνταγές απαιτούν τη δημιουργία μιας κρέμας σαν την créme anglaise, που φτιάχνεται με κρόκους και καυτή κρέμα γάλακτος ή γάλα ή zabaglione (μια ανάλαφρη ιταλική κρέμα σάλτσα με γλυκό κρασί) και το αποτέλεσμα είναι πάντα δροσερό, κρεμώδες και εντυπωσιακό. Η βελούδινη υφή του Semifreddo οφείλεται στα πολλά λιπαρά (κρέμα γάλακτος).

Το ισπανικό αντίστοιχο επιδόρπιο ονομάζεται semifrío.

Το Semifreddo δημιουργήθηκε γύρω στον 19ο αιώνα, ωστόσο, δεν κέρδισε δημοτικότητα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Όλα τα Semifreddo έχουν σαν βάση τη μαρέγκα και κάποιες φορές την ιταλική μαρέγκα, δηλαδή τα ασπράδια αυγών που «ζεματίζονται» με καυτό σιρόπι και στη συνέχεια προστίθεται η σαντιγί.

Επίσης το Semifreddo μπορεί να απλωθεί επάνω σε βάση από κέικ ή του τσιζκέικ δημιουργώντας καλοκαιρινά, δροσερά γλυκά ψυγείου.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση