Gogoși: Τα παραδοσιακά ντονατσάκια που τρώνε στη Ρουμανία

Gogoși: Τα παραδοσιακά ντονατσάκια που τρώνε στη Ρουμανία

Το Gogoși (γκογκόσι) είναι ένας είδος ντόνατ ή λουκουμά που παρασκευάζεται και καταναλώνεται στη Ρουμανία.

Είναι φτιαγμένο με μείγμα ζύμης που αρωματίζεται με εκχύλισμα βανίλιας και τριμμένη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και στη συνέχεια τηγανίζεται σε καυτό λάδι.

Το παραδοσιακό γκογκόσι παρασκευάζεται χωρίς μαγιά ή βούτυρο και το μείγμα της ζύμης προστίθεται σε καυτό λάδι σε κουταλιές, δίνοντας λουκουμάδες με διαφορετικά, ακανόνιστα σχήματα, σε αντίθεση με τους κανονικούς λουκουμάδες με στρογγυλό σχήμα.

Είναι μια τυπική σπιτική απόλαυση και μπορεί να βρεθεί σε αρτοποιεία και σούπερ μάρκετ σε όλη τη Ρουμανία, που μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως gogoși infuriate.

Σερβίρεται ζεστό με άχνη ζάχαρη από πάνω και μπορεί να γεμιστεί με μαρμελάδες φρούτων ή σοκολάτα. Είναι μικρά και στρογγυλά χωρίς τρύπα στη μέση.

Γλυκά και σπογγώδη, αυτά τα ντόνατς μπορούν να καταναλωθούν ως επιδόρπιο, σνακ ή πρωινό.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση