Bomboloni: Οι λουκουμάδες που τρώνε στην Ιταλία το καρναβάλι

Bomboloni: Οι λουκουμάδες που τρώνε στην Ιταλία το καρναβάλι

Τα ιταλικά τηγανητά ντόνατς ή λουκουμάδες γνωστά ως Bomboloni (μπομπολόνι) είναι ένα από τα παραδοσιακά γλυκά της εποχής του Καρναβαλιού, αλλά στις μέρες μας μπορούν να παρασκευαστούν όλο το χρόνο.

Παρόλο που λέγεται ότι τα bomboloni είναι Τοσκανικής προέλευσης, πωλούνται συνήθως ως σνακ σε πολυάριθμες παστιτσερίες, αρτοποιεία και καφετέριες σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, στην Τοσκάνη και πιο βόρεια της Ιταλίας, τα Bomboloni είναι απλά επικαλυμμένα με ζάχαρη, ενώ στο Λάτσιο αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές αποκτούν μια πιο αποδομημένη εμφάνιση, καθώς το δάγκωμα στη ζαχαρώδη κρούστα τους αποκαλύπτει μια μεταξένια κρέμα στο εσωτερικό.

Το λεγόμενο bombolone Laziale συνήθως γεμίζεται είτε με κλασική κρέμα κρέμας που ονομάζεται crema pasticcera, είτε μερικές φορές ακόμη και με κρέμα σοκολάτας.

Μαλακό σαν μαξιλάρι, αέρινο και εκπληκτικά ελαφρύ, το νόστιμο  Bomboloni απολαμβάνετε καλύτερα όσο είναι ακόμα ζεστό, ανεξάρτητα από την προτιμώμενη ποικιλία.

Το όνομα του γλυκού σχετίζεται ετυμολογικά με τη μπόμπα («βόμβα») και το ίδιο είδος ονομάζεται επίσης «μπόμπα» (πληθ.: «μπόμπε») σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας.

Η ετυμολογική σύνδεση οφείλεται πιθανώς στην ομοιότητα με μια χειροβομβίδα ή μια παλιομοδίτικη βόμβα και μπορεί σήμερα να θεωρείται ως αναφορά στην υψηλή θερμιδική πυκνότητα αυτού του γλυκού (δηλαδή, μια “βόμβα θερμίδων”)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση