Μαριτότσι: Το περίφημα γλυκά ψωμάκια από τη Ρώμη με γέμιση σαντιγί

Μαριτότσι: Το περίφημα γλυκά ψωμάκια από τη Ρώμη με γέμιση σαντιγί

Η Ιταλία, εκτός από γαστρονομία, έχει μεγάλη παράδοση και στη ζαχαροπλαστική. Φημίζεται για τα απίθανα γλυκά της που βρίσκουμε σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα, ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε και στο σπίτι μας.

Ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά γλυκά της Ιταλίας είναι τα μαριτότσι, το πιο τυπικό γλύκισμα της Ρώμης. Πρόκειται στην ουσία για «σάντουιτς» από μαλακά και αφράτα ημίγλυκα ψωμάκια τύπου μπριός, με γέμιση άγλυκης σαντιγί.

Τα ψωμάκια είναι συνήθως μακρόστενα και μπορεί να περιέχουν σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας. Όταν βγουν από τον φούρνο και κρυώσουν, αλείφονται με ένα σιρόπι που τα κάνει γυαλιστερά και βοηθά στο να κολλήσει η ζάχαρη άχνη με την οποία συνήθως πασπαλίζονται.

Σερβίρονται σε όλα τα καφέ και τα ζαχαροπλαστεία της ιταλικής πρωτεύουσας και τρώγονται σαν πρωινό. Λέγεται πως έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ρώμη, όπου ζυμώνονταν με αλεύρι, αυγά, μέλι, φλούδες από εσπεριδοειδή, σταφίδες και κουκουνάρια, και τα έδινε στις μέλλουσες νύφες ο αρραβωνιαστικός τους, ο «maritozzo». Έτσι πήραν και το όνομά τους.

Στο παρελθόν, τα μαριτότσι ήταν τα μόνα γλυκά που επιτρεπόταν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση