Tarte au citron: Η τάρτα λεμονιού που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο

Tarte au citron: Η τάρτα λεμονιού που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο

Η τάρτα λεμονιού (tarte au citron) είναι γλυκό ένα επιδόρπιο, μια ποικιλία τάρτας. Αποτελείται από έναν φλοιό σφολιάτας και γέμιση με γεύση λεμόνι.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τάρτα λεμονιού αποτελείται από μια θήκη ζαχαροπλαστικής (που φτιάχνεται σε φόρμα τάρτας) που περιέχει μια ψημένη κρέμα λεμονιού (συνήθως αποτελείται από αυγά, ζάχαρη, χυμό λεμονιού και κρέμα).

Συνήθως οι συνταγές περιλαμβάνουν ψήσιμο της βάσης της τάρτας πριν από την προσθήκη της κρέμας. Μερικές φορές, η τάρτα πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη πριν από το σερβίρισμα.

Εναλλακτικά, η γέμιση λεμονιού μπορεί να ψηθεί σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια να προστεθεί στην τάρτα.

Ένα επιδόρπιο πολύ παρόμοιο με την τάρτα λεμονιού είναι η λεμονόπιτα, που συνήθως σερβίρεται για επιδόρπιο, με κρούστα που φτιάχνεται από ζύμη και γέμιση κρέμας λεμονιού.

Η λεμονόπιτα ετοιμάζεται με κρούστα από κάτω. Αυτή η πίτα είναι διαφορετική από τη λεμονόπιτα με μαρέγκα, που έχει μαρέγκα από πάνω. Δεν χρησιμοποιείται κρούστα από πάνω, όπως σε μια κερασόπιτα.

Η τάρτα λεμόνι πρωτοφτιάχτηκε στη Γαλλία και από εκεί ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, με πολλές παραλλαγές και διαφορετικές συνταγές.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση