Τι είναι η τεχνική pâte à bombe;

Τι είναι η τεχνική pâte à bombe;

Η pâte à bombe είναι κάτι ανάλογο με την ιταλική μαρέγκα. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα μείγμα που αποτελείται από κρόκους και σιρόπι ζάχαρης, τα οποία ψήνονται μαζί σε μπεν μαρί με διαρκές χτύπημα, ώσπου να αποκτήσουν όγκο.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια κλασική μέθοδος παρασκευής μους.

Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερα αφράτη κρέμα. Η υφή της όμως δεν είναι τόσο σταθερή όσο της μαρέγκας, και, ανάλογα με την χρήση για την οποία την προορίζουμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε κάποιο σταθεροποιητικό παράγοντα (πχ. ζελατίνη).

Η ζάχαρη προστίθεται σε ίση ή μεγαλύτερη ποσότητα, έως και το διπλάσιο του βάρους των κρόκων. Η pâte à bombe μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες, ενώ μπορεί επίσης να καταψυχθεί για χρονικό διάστημα έως και 3 μήνες.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση