Crostata: Η λαχταριστή τάρτα με κρέμα και φρούτα από την Ιταλία

Crostata: Η λαχταριστή τάρτα με κρέμα και φρούτα από την Ιταλία

Η Crostata είναι ένα επιδόρπιο από την Ιταλία που αποτελείται από τυρί ή κρέμα και φρούτα σε ζύμη με κρούστα, παρόμοια με τις πίτες γεμάτες με φρούτα.

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φρούτα στην Crostata είναι τα κεράσια, τα μούρα, τα βερίκοκα ή τα ροδάκινα.

Μπορεί να παρασκευαστεί ως επιδόρπιο ανοιχτό από πάνω ή να καλυφθεί από πάνω με κρούστα, συνήθως σε μορφή πλέγματος.

Το όνομα του γλυκού προέρχεται από το λατινικό crustata, που σημαίνει κρούστα.

Οι παλαιότερες αναφορές για την crustata σε έντυπη μορφή μπορούν να βρεθούν σε βιβλία μαγειρικής όπως το Libro de Arte Coquinaria του Martino da Como και το Cuoco Napolitano, και τα δύο από τον 15ο αιώνα.

Η πιο δημοφιλής ποικιλία της crostata στη νότια Ιταλία είναι η crostata di ricotta, ενώ η βόρεια Ιταλία ευνοεί την κρεμώδη, φρουτώδη crustata που προέρχεται από τη Ρώμη.

Υπάρχουν και άλλες ποικιλίες crustata, όπως crostata al limone (με λεμόνι) και crostata di marmelata (με μαρμελάδα φρούτων).

Η Crostata μπορεί να σερβιριστεί χωρίς επικαλύψεις, με μια μπάλα σαντιγί ή ακόμα και με μια μπάλα παγωτό.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση