Πορτοκάλι: Τα πολλαπλά οφέλη της φλούδας του αγαπημένου μας φρούτου

Πορτοκάλι: Τα πολλαπλά οφέλη της φλούδας του αγαπημένου μας φρούτου

Ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος για να τονώσουμε το καρδιακό μας σύστημα τον χειμώνα είναι η κατανάλωση φρούτων. Τα χειμωνιάτικα φρούτα είναι ευεργετικά, αφού έχουν υψηλή διατροφική αξία, βιταμίνες και αντιοξειδωτική δράση, αλλά επίσης έχουν και υπέροχη γεύση, αρώματα και χρώματα!

Ανάμεσα σε αυτά και το αγαπημένο σε όλους μας πορτοκάλι.

Τα πορτοκάλια ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών και έχουν καταγωγή από την Ινδία και την Κίνα. Έχουν σφαιρικό σχήμα και η φλούδα, το άρωμα και η γεύση τους μπορεί να διαφέρουν ανά ποικιλία.

Είναι γνωστά για την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στην προστασία των κυττάρων μας από πιθανές βλάβες και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σκεφτείτε πως μόνο ένα μεσαίο πορτοκάλι θα εξασφαλίσει την συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης C για ενήλικες.

Μάλιστα η φλούδα πορτοκαλιού περιέχει στην πραγματικότητα υψηλότερες ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών ουσιών από ότι η σάρκα, οπότε χρησιμοποιώντας συνταγές που περιέχουν ξύσμα από πορτοκάλι, θα ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την διατροφή σας.

Χάρη στα πολλαπλά οφέλη της φλούδας πορτοκαλιού, μπορείτε να χάσετε βάρος, να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, να εξαλείψετε το σωματικό λίπος και φυσικά να επωφεληθείτε από την επιπρόσθετη ενέργεια που μπορεί να σας προσφέρει.

Τα πορτοκάλια είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, ασβεστίου και καλίου.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση