Struffoli: Οι λουκουμάδες που τρώνε οι Ναπολιτάνοι στις γιορτές

Struffoli: Οι λουκουμάδες που τρώνε οι Ναπολιτάνοι στις γιορτές

Το Struffoli είναι ένα ναπολιτάνικο επιδόρπιο που αποτελείται από μικρές, τηγανισμένες μπάλες ζύμης που είναι εμποτισμένες με μέλι ή σιρόπι.

Πρόκειται στην ουσία, για τους ιταλικούς λουκουμάδες.

Παραδοσιακά, τα Struffoli παρασκευάζονται την περίοδο των Χριστουγέννων, έτσι μερικές φορές σερβίρονται στοιβαγμένα σε ένα πιάτο σε σχήμα στεφάνου ή χριστουγεννιάτικου δέντρου, συχνά καλυμμένο με πολύχρωμες καραμέλες ή ζαχαρωτά φρούτα.

Το όνομα του πιάτου πιστεύεται ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη «στρογγυλός» σαν μπαλίτσες, που έχει δηλαδή στρογγυλό σχήμα. Άλλη λένε ότι η καταγωγή τους είναι από τη νότια Ισπανία, μιας και μοιάζουν με τα ανδαλουσιανά «pinonate».

Μερικοί πιστεύουν ότι τα Struffoli φέρνουν καλή τύχη και ότι οι μικροσκοπικοί σβόλοι συμβολίζουν την αφθονία και την ευημερία. Αυτές οι γλυκές λιχουδιές παρασκευάζονταν σε μοναστήρια για αιώνες πριν αρχίσουν να διανέμονται από μοναχές σε ευγενείς οικογένειες τα Χριστούγεννα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις δωρεές και τη φιλανθρωπία τους.

Το να βλέπεις Struffoli στην Ιταλία είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι είναι Χριστούγεννα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση