Szaloncukor: Τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια από την Ουγγαρία

Szaloncukor: Τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια από την Ουγγαρία

Τα Χριστούγεννα φτάνουν σε λίγες ημέρες και και είμαστε έτοιμοι για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου.

Τα γλυκά έχουν και φέτος την τιμητική τους, όπως και το φαγητό, το ποτό, η μουσική, τα φωτάκια και τα στολίδια.

Κάθε χρόνο, απολαμβάνουμε παραδοσιακά γλυκά από τη χώρα μας αλλά και άλλα από όλο τον κόσμο.

Ψάξαμε και βρήκαμε τι φτιάχνουν σε άλλες χώρες εκείνες τις ημέρες.

Στην Ουγγαρία φτιάχνουν σοκολατάκια, τα Szaloncukor, που σημαίνει «καραμέλα για το σαλόνι», δηλαδή κέρασμα. Τα Szaloncukor είναι φοντάν σοκολάτας με καταγωγή από την Ουγγαρία.

Γλυκό που συναντάμε πρώτη φορά τον 19ο αιώνα, παρασκευάζεται αρκετό καιρό πριν τα Χριστούγεννα.

Οι Ούγγροι συνήθιζαν να το στολίζουν με χρωματιστά χαρτιά για να συμβάλλουν έτσι και στην διακόσμηση του σπιτιού τους.

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από σκέτη σοκολάτα, ενώ ορισμένα περιλαμβάνουν φράουλα, βανίλια, καρύδα κι άλλες πολλές γεύσεις.

Για τη γέμιση υπάρχουν διάφορες επιλογές με επικρατέστερες τη βανίλια και τη φράουλα.

Κάθε χρόνο, σχεδόν ενάμισι κιλό από αυτό καταναλώνεται ανά νοικοκυριό την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η παράδοση λέει ότι πρέπει να κρεμάνε αυτές τις καραμέλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ονομάστηκε szaloncukor επειδή το δέντρο συνήθως στεκόταν στο σαλόνι (szalon στα ουγγρικά· Cukor σημαίνει “ζάχαρη” ή “καραμέλα”, στα σλοβακικά salón είναι “parlour” και -ka είναι υποκοριστικό επίθημα).

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση