Rijstevlaai: Το ολλανδικό ρυζόγαλο που μοιάζει με cheesecake

Rijstevlaai: Το ολλανδικό ρυζόγαλο που μοιάζει με cheesecake

Τα γλυκά από όλο τον κόσμο είναι εντυπωσιακά και πολλές φορές μας αρέσει να δοκιμάζουμε και κάτι διαφορετικό. Ένα από αυτά είναι το Rijstevlaai (στα γαλλικά tarte au riz) που σημαίνει «rice flan».

Το Rijestevlaai είναι ένα κρεμώδες επιδόρπιο με βάση το ρυζόγαλο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, στις περιοχές του Άαχεν.

Το γλυκό αυτό αποτελείται από μια ενιαία κρούστα που καλύπτεται με ρυζόγαλο. Το Rijstevlaai σερβίρεται καλύτερα κρύο, συνήθως τις Κυριακές, σε γενέθλια, γάμους και πάρτι.

Μοιάζει με απλό cheesecake (καθώς είναι καμένο από πάνω) και σε πολλές περιπτώσεις το διακοσμούν με άλλα υλικά, όπως κρέμα και σοκολάτα.

Οι Vlaai, ή οι επίπεδες πίτες όπως ονομάζουν αυτού του είδους τα επιδόρπια, επινοήθηκαν αρχικά από γερμανικές φυλές που συνήθιζαν να απλώνουν τη ζύμη σε μια καυτή πέτρα και να την περνούν με μέλι ή χυμό φρούτων για να την κάνουν πιο γευστική.

Όσο περνούσε ο καιρός, η ζύμη γινόταν πιο λεπτή και οι επικαλύψεις μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές επίπεδες πίτες που γνωρίζουμε έως σήμερα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση