Guava Duff: Το παραδοσιακό γλυκό από τις Μπαχάμες με βρετανική παράδοση

Guava Duff: Το παραδοσιακό γλυκό από τις Μπαχάμες με βρετανική παράδοση

Το γλυκό Duff είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο από τις Μπαχάμες και γενικότερα την Καραϊβική. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του, αλλά το πιο γνωστό είναι το Guava Duff. Το Duff αποτελείται από ζύμη γεμισμένη με φρούτα, όπως η γκουάβα — στην περίπτωση αυτή, το πιάτο είναι γνωστό ως guava duff. Το γλυκό στη συνέχεια βράζεται ή αχνίζεται […]

Διαβάστε Περισσότερα
Caramel rolls: Μια γλυκιά σπεσιαλιτέ από τη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ

Caramel rolls: Μια γλυκιά σπεσιαλιτέ από τη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ

Τα Caramel rolls (ρολά καραμέλας) από τη Βόρεια Ντακότα είναι μια τοπική σπεσιαλιτέ, μαλακά, σπειροειδή γλυκίσματα βουτηγμένα σε πλούσια, βουτυράτη καραμέλα που λιώνει στην καρδιά της ζύμης. Μια τοπική παραλλαγή του κλασικού ρολού κανέλας, αυτά τα απολαυστικά γλυκίσματα δεν εστιάζουν στο γλάσο, αλλά στην ζεστή, κολλώδη αγκαλιά της αργομαγειρεμένης καραμέλας, αντικατοπτρίζοντας το γήινο, ανεπιτήδευτο πνεύμα […]

Διαβάστε Περισσότερα
Κατμέρ: Η τραγανή απόλαυση με φιστίκι από το Γκαζιαντέπ

Κατμέρ: Η τραγανή απόλαυση με φιστίκι από το Γκαζιαντέπ

Ένα είδος γλυκού μπουρεκιού, το κατμέρ είναι μια σπεσιαλιτέ του Γκαζιαντέπ, ή απλά Άντεπ – της γαστρονομικής πρωτεύουσας της Τουρκίας και ενός πλούσιου πολιτισμικού μωσαϊκού με ποικίλες κουζίνες, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ανατολία – μια αρχαία πόλη που φημίζεται για τα καλύτερα φιστίκια στον κόσμο και το νόστιμο μπακλαβά Άντεπ. Το κατμέρ είναι αυτό με […]

Διαβάστε Περισσότερα
Gaufres à la flamande: Η φλαμανδική τέχνη της βάφλας

Gaufres à la flamande: Η φλαμανδική τέχνη της βάφλας

Οι Gaufres à la flamande είναι ένα είδος βελγικών βάφλων που σχετίζονται με τη φλαμανδική κουζίνα. Σε αντίθεση με τις πιο γνωστές βαθιές και τραγανές βάφλες της Βαλλωνίας (Liège ή Bruxelles), οι φλαμανδικές βάφλες είναι συνήθως πιο λεπτές, πιο ελαφριές και συχνά έχουν πιο μαλακή και αφράτη υφή, περισσότερο σαν πανκέικ σε μορφή βάφλας. Βασικά […]

Διαβάστε Περισσότερα
Cassatelle: Το παραδοσιακό σικελικό γλυκό με ρικότα και σοκολάτα

Cassatelle: Το παραδοσιακό σικελικό γλυκό με ρικότα και σοκολάτα

Οι Cassatelle ή casateddi είναι ιταλικά τηγανητά γλυκίσματα που αποτελούνται από μια γλυκιά γέμιση, κλεισμένη ανάμεσα σε δύο λεπτά στρώματα ζύμης, η οποία εμπλουτίζεται με λευκό κρασί ή Marsala. Συχνά θεωρούνται η γλυκιά εκδοχή των ζυμαρικών ραβιόλι, και προέρχονται από την επαρχία Τραπάνι της Σικελίας, όπου παραδοσιακά παρασκευάζονται με γέμιση λεμονιού που συνδυάζει ρικότα και […]

Διαβάστε Περισσότερα
Από το μέλι ως τη ρικότα: Τα γλυκά που τρώνε οι Καθολικοί το Πάσχα

Από το μέλι ως τη ρικότα: Τα γλυκά που τρώνε οι Καθολικοί το Πάσχα

Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά γλυκά που φτιάχνονται ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στις καθολικές χώρες! Κάθε περιοχή έχει τις δικές της γεύσεις και συμβολισμούς. Ορίστε μερικά από τα πιο γνωστά: Ιταλία Colomba Pasquale Το πιο χαρακτηριστικό πασχαλινό γλυκό των Καθολικών στην Ιταλία. Είναι παρόμοιο με το πανετόνε, αλλά σε σχήμα περιστεριού (σύμβολο ειρήνης […]

Διαβάστε Περισσότερα
Ma’amoul: Τα παραδοσιακά μπισκότα με φιστίκι από τον Λίβανο

Ma’amoul: Τα παραδοσιακά μπισκότα με φιστίκι από τον Λίβανο

Τα μααμούλ (Ma’amoul) είναι αρχαία μπισκότα γεμιστά με φρούτα και ξηρούς καρπούς, όπως χουρμάδες, καρύδια και φιστίκια Αιγίνης. Τα μπισκότα αυτά παραδοσιακά παρασκευάζονται για το Πάσχα, για γιορτές και εορτασμούς, και συνήθως έχουν σχήμα μπάλας ή θόλου. Για να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, το μααμούλ με καρύδια έχει συνήθως θολωτό σχήμα με στρογγυλή κορυφή, το μααμούλ […]

Διαβάστε Περισσότερα
Yorkshire pudding: Το παραδοσιακό βρετανικό συνοδευτικό για τα κυριακάτικα ψητά

Yorkshire pudding: Το παραδοσιακό βρετανικό συνοδευτικό για τα κυριακάτικα ψητά

Το Yorkshire pudding είναι ένα δημοφιλές βρετανικό συνοδευτικό πιάτο που παραδοσιακά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Κυριακάτικων ψητών. Φτιάχνεται από μια κρεμώδη ζύμη που περιλαμβάνει αλεύρι, αυγά και γάλα ή νερό. Ενώ κάποιοι μπορεί να το σκέφτονται ως επιδόρπιο, στη Βρετανία, το “pudding” ήταν παραδοσιακά ένα πιάτο βασισμένο στο κρέας, ενώ σήμερα τα puddings υπάρχουν […]

Διαβάστε Περισσότερα
Schwarzwälder Kirschtorte: Η σοκολατένια τούρτα από τη Γερμανία με σαντιγί και κεράσια

Schwarzwälder Kirschtorte: Η σοκολατένια τούρτα από τη Γερμανία με σαντιγί και κεράσια

Η τούρτα Μαυροδάφνη (Schwarzwälder Kirschtorte) είναι ένα δημοφιλές γερμανικό επιδόρπιο που αποτελείται από σοκολατένια παντεσπάνια καλυμμένα με σαντιγί και διακοσμημένα με κεράσια εμποτισμένα με κίρσβασερ. Ορισμένες παραλλαγές χρησιμοποιούν το brandy κίρσβασερ για να μουλιάσουν τα σοκολατένια στρώματα ή για να προσδώσουν ελαφριά γεύση στην σαντιγί. Όταν συναρμολογηθεί, η τούρτα διακοσμείται πλουσιοπάροχα με σαντιγί, ξύσματα σοκολάτας […]

Διαβάστε Περισσότερα
Maarouk: Το αφράτο γλυκό ψωμί της Μέσης Ανατολής

Maarouk: Το αφράτο γλυκό ψωμί της Μέσης Ανατολής

Το Maarouk είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα δημοφιλές στη Συρία και το Λίβανο, όπου συνήθως συνδέεται με το Ραμαζάνι. Μαλακό, αφράτο και ελαφρώς ελαστικό, αυτό το πλούσιο ψωμί, που μοιάζει με μπριός, έχει μια διακριτικά γλυκιά γεύση και είναι αρωματισμένο με μαχλέμπ – ένα ιδιαίτερο μπαχαρικό που προέρχεται από τα κουκούτσια […]

Διαβάστε Περισσότερα