Joffre Cake: Το ρουμάνικο κέικ σοκολάτας που πήρε το όνομά του από Γάλλο στρατηγό

Joffre Cake: Το ρουμάνικο κέικ σοκολάτας που πήρε το όνομά του από Γάλλο στρατηγό

Το κέικ Joffre είναι ένα πλούσιο, πολυεπίπεδο κέικ σοκολάτας και βουτυρόγαλου που επινοήθηκε το 1920 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Χτισμένο το 1852, ένα εστιατόριο, ξενοδοχείο και καφέ που ονομαζόταν Casa Capsa θεωρήθηκε ότι ήταν σύμβολο της ρουμανικής υψηλής κοινωνίας, ένα μέρος όπου γίνονταν τα πιο ξεχωριστά δείπνα στο Βουκουρέστι. Όταν ο στρατάρχης Joseph Joffre, αρχηγός […]

Διαβάστε Περισσότερα
Tartines: Το ανοιχτό σάντουιτς από τη Γαλλία που γίνεται τέλειο brunch

Tartines: Το ανοιχτό σάντουιτς από τη Γαλλία που γίνεται τέλειο brunch

Το ανοιχτό σάντουιτς, γνωστό και ως σάντουιτς ανοιχτού προσώπου, βάση ψωμιού, πιατέλα ψωμιού ή tartine, αποτελείται από μια φέτα ψωμί ή τοστ με ένα ή περισσότερα υλικά από πάνω. Έχει τη μισή ποσότητα ψωμιού από ένα τυπικό κλειστό σάντουιτς. Κατά την έναρξη του Μεσαίωνα, λεπτές πλάκες χοντροκομμένου ψωμιού που ονομάζονταν “trenches” (στα τέλη του 15ου […]

Διαβάστε Περισσότερα
Victoria Sponge: Το αγγλικό κέικ που είναι αφιερωμένο στη βασίλισσα Βικτώρια

Victoria Sponge: Το αγγλικό κέικ που είναι αφιερωμένο στη βασίλισσα Βικτώρια

Το Victoria sponge είναι ένα αγγλικό κέικ με στρώσεις γεμιστό με μαρμελάδα φρούτων (και μερικές φορές, σαντιγί) και αλλιώς ονομάζεται και «sandwich sponge». Εφευρέθηκε από τους μάγειρες της βασίλισσας Βικτώριας τον 19ο αιώνα, όταν ήταν ένα από τα κύρια γλυκά πιάτα που σερβίρονταν στα πάρτι τσαγιού της βασίλισσας, μαζί με σάντουιτς και scones. Η μαρμελάδα […]

Διαβάστε Περισσότερα
Charlotte Russe: Η μεγαλοπρεπής γαλλική τούρτα με κρέμα, σαβαγιάρ και φρούτα

Charlotte Russe: Η μεγαλοπρεπής γαλλική τούρτα με κρέμα, σαβαγιάρ και φρούτα

To Charlotte Russe είναι ένα εντυπωσιακό κέικ-τούρτα με λευκή κρέμα, φρούτα και σαβαγιάρ που βρίσκουμε στη Γαλλία. Αυτό το κέικ προήλθε από τη Γαλλία του 18ου αιώνα ως παντεσπάνι (sponge cake) πιεσμένο σε ένα κομψό καλούπι, γεμισμένο με παχύρρευστη κρέμα ή κρέμα μπαβαρουάζ αρωματισμένη με μαγειρεμένα φρούτα, μπαχαρικά ή κονιάκ. Το κέικ λέγεται ότι εφευρέθηκε […]

Διαβάστε Περισσότερα
Mille Crêpes: Το γαλλικό κέικ με τις χίλιες κρέπες που έγινε διάσημο στη Νέα Υόρκη

Mille Crêpes: Το γαλλικό κέικ με τις χίλιες κρέπες που έγινε διάσημο στη Νέα Υόρκη

Το «Lady M» είναι ένα από τα πιο εμβληματικά pastry shop της Νέας Υόρκης. Ο ιδιοκτήτης Ken Romaniszyn το άνοιξε στο Upper East Side της Νέας Υόρκης το 2004. Όλοι μιλάνε για τα εκπληκτικά γλυκά του, τα οποία έχει εμπνευστεί από τα όμορφα ιαπωνικά επιδόρπια που είναι ελάχιστα γλυκά αλλά πολύ νόστιμα. Υπάρχει ένα γλυκό, […]

Διαβάστε Περισσότερα
Bolo Formigueiro: Το κέικ από τη Βραζιλία που μοιάζει με μυρμηγκοφωλιά

Bolo Formigueiro: Το κέικ από τη Βραζιλία που μοιάζει με μυρμηγκοφωλιά

Το κέικ είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Τρώγεται από το πρωί έως το βράδυ σαν σνακ μαζί με τον καφέ ή το γάλα μας και είναι πεντανόστιμο. Κέικ υπάρχουν πολλά και διάφορα, με μεγάλη γκάμα από υλικά, γεύσεις, γεμίσεις και toppings, σχήματα, μεγέθη, όλα όμως απολαυστικά. Ένα από αυτά είναι το «μυρμηγκάτο», ένα […]

Διαβάστε Περισσότερα
Medovik: Το λαχταριστό κέικ με μέλι από τη Ρωσία που μοιάζει με τούρτα

Medovik: Το λαχταριστό κέικ με μέλι από τη Ρωσία που μοιάζει με τούρτα

Το Medovik είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό με ρίζες από τη Ρωσία που είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και τούρτα. Αποτελείται από πολλές στρώσεις σαν παντεσπάνι που γίνεται με καραμελωμένο μέλι και ανάμεσά τους πρωταγωνιστεί μια αφράτη κρέμα. Τα ρετάλια της ζύμης γίνονται ένα τραγανό μπισκότο για έξτρα νοστιμιά και διακόσμηση. Το δημοφιλές ρωσικό κέικ αποτελείται […]

Διαβάστε Περισσότερα
Tarte Normande: Η γαλλική μηλόπιτα που είναι διαφορετική από κάθε άλλη

Tarte Normande: Η γαλλική μηλόπιτα που είναι διαφορετική από κάθε άλλη

Η Tarte Normande είναι μια παραλλαγή της τάρτας μήλου (μηλόπιτα) με βάση τη ζαχαροπλαστική (πατέ μπριζέ) που παρασκευάζεται στη Νορμανδία, γεμάτη με μήλα, αμύγδαλα κομμένα σε φέτες και ζάχαρη, επικαλυμμένη με κρεμώδη κρέμα αυγών και ψημένη μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς η επικάλυψη. Αυτό το γαλλικό κλασικό γλυκό κατάγεται από τη Νορμανδία, μια περιοχή διάσημη όχι […]

Διαβάστε Περισσότερα
Μπεφανίνι: Τα μπισκοτάκια των Θεοφανείων που τρώνε στην Τοσκάνη

Μπεφανίνι: Τα μπισκοτάκια των Θεοφανείων που τρώνε στην Τοσκάνη

Στην Ιταλία τα δώρα των γιορτών τα φέρνει τα Θεοφάνεια η Μπεφάνα, μια γριά μάγισσα με άσπρα μαλλιά και μυτερό σκούφο που πετάει στον ουρανό κρατώντας στην αγκαλιά της μια σκούπα. Οπως λέει ένα ιταλικό παιδικό τραγούδι: «La Befana vien di note / Con le scarpe tutte rotte / Col cappello alla romana / Viva, […]

Διαβάστε Περισσότερα
Struffoli: Οι λουκουμάδες που τρώνε οι Ναπολιτάνοι στις γιορτές

Struffoli: Οι λουκουμάδες που τρώνε οι Ναπολιτάνοι στις γιορτές

Το Struffoli είναι ένα ναπολιτάνικο επιδόρπιο που αποτελείται από μικρές, τηγανισμένες μπάλες ζύμης που είναι εμποτισμένες με μέλι ή σιρόπι. Πρόκειται στην ουσία, για τους ιταλικούς λουκουμάδες. Παραδοσιακά, τα Struffoli παρασκευάζονται την περίοδο των Χριστουγέννων, έτσι μερικές φορές σερβίρονται στοιβαγμένα σε ένα πιάτο σε σχήμα στεφάνου ή χριστουγεννιάτικου δέντρου, συχνά καλυμμένο με πολύχρωμες καραμέλες ή […]

Διαβάστε Περισσότερα